Ledarperspektiv 37: Är Motståndsrörelsen rasister? Är du rasist? Lindberg gör rassekollen

LEDARPERSPEKTIV. Nordiska motståndsrörelsens podcast Ledarperspektiv nu ute med sitt trettiosjunde avsnitt.

Här kommer det trettiosjunde avsnittet av podcasten Ledarperspektiv. Medverkande är Nordiska motståndsrörelsens ledare Simon Lindberg och Fredrik Vejdeland från organisationens riksledning i Sverige.

Diskussionsämnen:

  • Simon Lindbergs arbetsvecka
  • Veckans betraktelse: Hanrejer inom systemet
  • Nyhet: Judisk makt-rörelsens ”rassekoll” för svenskar
  • Ideologisk fråga: Rasism

Diskussionsunderlag:

Expertpolisens förklaring till gängskjutningar: Det fria skolvalet

”Är din dejt ett svin?” – Teskedsorden lanserar rasisttest inför Alla hjärtans dag

”Är du rasist?”

”Inte rasist, men…”

Lyssna nedan:

Listen to ”Ledarperspektiv 37: Är Motståndsrörelsen rasister? Är du rasist? Lindberg gör rassekollen” on Spreaker.

Om Ledarperspektiv

Ledarskapsperspektiv är en podcast för att nå ut med Nordiska motståndsrörelsens ståndpunkter, ideologi och strategier i framförallt stora men också små frågor. Fredrik Vejdeland, riksrådsmedlem, beskriver ämnen och ställer upp problemformuleringar medan Simon Lindberg, Nordiska motståndsrörelsens ledare, förklarar organisationens ståndpunkter.

Ledarperspektiv syftar till att utbilda lyssnarna och förklara organisationens syn på olika frågor så exakt vi bara kan. Allt som framkommer i Ledarperspektiv kan anses som sanktionerat av organisationen.

Kom gärna med tips på innehåll; ideologiska funderingar och/eller personliga frågor till Lindberg. ledarperspektiv@nordfront.se.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
5 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Valhalla
Nybörjare
Valhalla
1 år sedan

Klokt talat om ”rasism” av partiledaren.
Jag själv bryr mig inte om att bli kallad rasist. Frågar någon mig om jag är rasist så svarar jag alltid Ja. Sedan frågar jag personen i fråga om de gillar de muslimska invandrarnas sharialagar och kvinnoförtryck.
Att kallas rasist är en en hederstitel.

Ramón Mercader
Nybörjare
Ramón Mercader
1 år sedan

https://redice.tv/news/racist-a-word-invented-by-ussr-s-leon-trotsky

https://www.youtube.com/watch?v=C7InoFLxVs0

Nick Griffin vägrar ge legitimitet åt ordet ”rasism” med hänvisning till att Lev Trotskij grundade det ordet vilket är klokt med tanke på hur det flitigt använts/används för att skapa hanrejkultur.

Att kontra med att kalla sin motståndare för Trotskist eller fråga Är du Trotskist eller? Kan vara klokt i vissa situationer i samband med att ha blivit kallad för ”rasist” eller fått frågan är du ”rasist”?

Projicering av ordet ”rasism” skulle börjat förknippas med Trotskism.

Fredrika
Nybörjare
Fredrika
1 år sedan

Intressant. Men är inte en moteld som tar sikte på Trotskij lite klumpig. Ingen vet väl eller bryr sig vem det är eller vad en jude är ens och göra kopplingen till att Trotskij var jude som blev stenrik på människoförtryck. Och det är svårt att mema in slagord. Det borde vara lätt att mema in begreppet sozist som svar på nazist. De båda skällsorden har egentligen samma tyngd. Men det är det inte. Folk vet inte vad ordet sozist innebär, vilket föranledde juden och journalisten Konrad Heiden att på 1920-talet hitta på motskällsordet nazist och mema in det via… Läs mer »

Ramón Mercader
Nybörjare
Ramón Mercader
1 år sedan

Svara nej på frågan: Är du ”rasist”? Är det mesta henrejiga och hanrejskulturfrämjande, särskilt kombinerat med antigermanicistiska uttalanden om att ”riktigt” ”rasism” som i ”nazi”-Tyskland är ”allvarlig” som Jimmie Åkesson gjort. Svara ja på frågan: Är du ”rasist”? Är även om det inte är i närheten av så oklokt som att svara nej inte heller bra. Att vägra ge legitimitet åt ordet ”rasism” kan göras på flera sätt. Att ignorera när någon frågar om man är ”rasist” eller kallar en för ”rasist” är något som togs upp, som inte ger någon legitimitet åt ordet. Folk skulle varit lika rädda för… Läs mer »

Fredrika
Nybörjare
Fredrika
1 år sedan

Jag tycker att polisen som svarade ”har ingen aning” om vad det ökade våldet beror på gav ett uselt svar för det orsakar ett vakuum hos SVTs publik. Svaret lämnar ett tomrum mellan frågan och den förklaring som alla borde erkänna. Det är bättre att svara något något som ”det fria skolvalet” för det är så utflippat att lite fler lyssnare kan hånskratta pt det. Som att skylla på att Kronan har backat 14 öre mot dollarn för att orsaka rånvågorna mot Ica-butiker runt Göteborg. Men fler måste säga som det är, att det beror på FNs, EUs och de… Läs mer »