Ledarperspektiv 19: Nationalsocialism kontra röd socialism! Folkgemenskap och allas lika värde

LEDARPERSPEKTIV. Nordiska motståndsrörelsens podcast Ledarperspektiv nu ute med sitt nittonde avsnitt.

Här kommer det nittonde avsnittet av podcasten Ledarperspektiv. Medverkande är Nordiska motståndsrörelsens ledare Simon Lindberg och Fredrik Vejdeland från organisationens riksledning i Sverige.

Diskussionsämnen:

  • Simon Lindbergs arbetsvecka.
  • Personlig fråga om film.
  • Läsarbrev om folkgemenskap.
  • Ideologisk fråga: Nationell socialism kontra röd socialism

Diskussionsunderlag:

Vår väg, punkt 7

Lyssna nedan:

Listen to ”Ledarperspektiv# 19: Nationalsocialism kontra röd socialism! Folkgemenskap och allas lika värde” on Spreaker.

Om Ledarperspektiv

Ledarskapsperspektiv är en podcast för att nå ut med Nordiska motståndsrörelsens ståndpunkter, ideologi och strategier i framförallt stora men också små frågor. Fredrik Vejdeland, riksrådsmedlem, beskriver ämnen och ställer upp problemformuleringar medan Simon Lindberg, Nordiska motståndsrörelsens ledare, förklarar organisationens ståndpunkter.

Ledarperspektiv syftar till att utbilda lyssnarna och förklara organisationens syn på olika frågor så exakt vi bara kan. Allt som framkommer i Ledarperspektiv kan anses som sanktionerat av organisationen.

Kom gärna med tips på innehåll; ideologiska funderingar och/eller personliga frågor till Lindberg. ledarperspektiv@nordfront.se.

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

14
Lämna en kommentar

Please Login to comment
6 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Axel ErikssonCaesar-AureliusKarl-Путин AKristofferFredrik Vejdeland Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Fredrika
Medlem

Hurra, ja vad bra! Avnjuter just senaste Mer Än Ord, men efter solsken kommer solsken. Tack till vår ärade ledare!

Karl-Путин A
Medlem

Jag tycker också att Der Untergang är en bra film. Om den var tänkt att håna och förlöjliga Hitler och hans närmaste anhang under Tredje Rikets sista dagar så blev den århundradets flopp. Jag har sett den ett flertal gånger, givetvis på tyska och det ska finnas en förlängd version som jag ska försöka komma över.

En annan sak som jag ska göra verklighet av i år är att komma över ett tyskt exemplar av Mein Kampf från 30,40-talet.

Fredrika
Medlem

Filmer kan man ha åsikter om minsann. Jo den var rätt bra. Kommunisten Ganz blev ledsen över alla videomemer som gjordes på hans psykbrytscen. Den scenen finns som skojig mem i Erist wieder da också, som är en riktigt bra film fast den är gjord av kommunister. Av de skäl som Lindberg säger. Varför den degenererade judiska filmen Fight Club är bra förstår jag då inte. Rent destruktiv och dystopisk. Eller så förstår jag inte det fina med den. Dess sjuke och oftast tråkige judiske regissör David Fincher borde aldrig ha fått tillträde tillHollywood. Ska i så fall vara för… Läs mer »

Fredrik Vejdeland
Admin

Ja, det där med degenerativa inslag i filmer med potential slår aldrig fel. Ett exempel som jag kommer på på rak arm är The Boondock Saints där man tydligen kände sig tvingad att föra in diverse perversioner (som inte har något med filmen att göra). Det är som om det sitter en viss handgnuggande varelse och för in saker som reflekterar hans själ så att filmerna inte kan nå sin fulla potential.

En annan bra Tredje riket-film är Kolberg.

Axel Eriksson
Redaktör

Tycker Fight Club är bra för att den på ett snyggt sätt skildrar den dystopiska tillvaro som många unga män lever i idag. De här männen går dock inte ner sig i diverse destruktiva beroenden utan väljer att kämpa.

Många filosofiska klockrenheter i den filmen.

Håller med om att Jud Süss är väldigt bra.

Karl-Путин A
Medlem

Jag håller med dig Fredrika på punkten att modern västerländsk film är outhärdlig.

Fredrika
Medlem

Jag tycker att ”Karins” brev var väldigt bra. Klokt tänkt och väl formulerat. Hon har rätt i det mesta tycker jag. Det som slår mig är hur de flesta använder klassbegreppet så som det formulerades av judesonen Marx, eller egentligen av den judiske arbetarsionisten Moses Hess. Både Karin och många av oss inom folkrörelsen funderar kring klassmotsättningars beskaffenhet utifrån deras diktat. Men det ör en falsk verklighetsbeskrivning. Precis som Karin diskuterar saken, om jag förstår henne rätt, är alla motsättningar mellan akademiskt utbildade, fabriksägare och organisatipnsledare onödiga motsättningar. Jag tror att vi måste bli bättre på att trycka på en… Läs mer »

Karl-Путин A
Medlem

Jag tycker att Vejdelands analys av var vi hade störst framgångar i valet haltar lite. Där vi hade störst framgångar är gamla klassiska nazistområden. Om man själv inte bor i något av dessa områpden är det ganska lätt att kolla upp medelinkomsten i de olika valkretsarna. Valkretsarna i östra Kungälv utefter älven är definitivt inga ”fattiga” arbetarområden.

Om Kärna och Harestad är att betrakta som arbetarområden är jag också lite tveksam till.

Fredrik Vejdeland
Admin

Jo, det kanske stämmer (ang. klassiska NS-områden). Då fick väl Christer Mattsson rätt på en punkt i alla fall.

Jag talade i programmet om två olika grupper, där bara den ena egentligen hade relevans för diskussionen – alltså arbetaregruppen. Stöd finns i Komarken och Ytterby, särskilt Björkås, vilka består av ”fattiga” arbetare i urbaniserad miljö. Till den andra gruppen – landsbygd – räknar jag Harestad.

Karl-Путин A
Medlem

De flesta av oss NS är det av ideologiska skäl, inte av ekonomiska, därför kan man hitta oss i de mest skilda miljöer. Jag har svårt att sätta in mig själv i ett litet fack, men jag skulle ha röstat exakt likadant i årets val vare sig jag hade varit en utslagen bidragstagare eller en direktör med fantasilön. Sen att det är så många byggjobbare inom rörelsen tror jag beror på att man radikaliseras på ett helt annat sätt i en byggbyssja än som tjänsteman, oavsett om det är inom offentlig eller privat verksamhet. Det finns ett ”gammalt kinesiskt talesätt”:… Läs mer »

Caesar-Aurelius
Medlem

De flesta av oss NS är det av ideologiska skäl, inte av ekonomiska,

Där går det att sätta punkt. För så är det.

Karl-Путин A
Medlem

Allas lika värde handlar i själva verket om allas lika ovärde – det är ett fundament inom den röda socialismen.

Fredrika
Medlem

Ja allaslikavärde kan de inte motivera på koherent sätt. Det är ett abstrakt allaslikavärde. Så abstrakt att det inte finns. Det innebär i praktiken allas lika värdelöshet och utbytbarhet i en global ekonomi där produktionskrafterna och konsumtionen ska flyttas dit eliten kräver. Eliten=amerikanska centralbanken.

Kristoffer
Medlem