IS-ledare gripen i Tyskland – låtsades vara på flykt

EUROPA. En man som uppgav sig vara en så kallad flykting greps av polisen i Tyskland då han misstänks ha planerat ett terrordåd. Man tror att den gripne mannen är en högt uppsatt person inom en terrororganisation.

Islamska staten i Irak.

Den 24-årige mannen som greps i Tyskland, misstänkt för att ha förberett ett terrordåd, är hemmahörande i Syrien. Enligt flera tyska medier är mannen högt uppsatt inom terrororganisationen Islamska staten.

Gripandet kunde ske i fredags efter ett tips från en intern på ett fängelse i staden Gelsenkirchen i västra Tyskland. Man har ännu inte säkrat några bevis som tyder på något konkret terrorhot men det ska ha förekommit indikationer på att ett eventuellt dåd skulle riktas mot premiären av tyska Bundesliga.

Källa:
Misstänkt IS-topp gripen i Tyskland

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

  • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.


  • Lämna ett svar