Ledare för sionistiska EDL hoppar av – rädd för ”högerextremism”

STORBRITANNIEN. Ledarna för English defence league (EDL), Tommy Robinson och Kevin Carroll lämnar organisationen. Anledningen sägs vara att de inte står för den ”högerextremism” som uppges finnas inom EDL.

Det är den anti-islamistiska tankesmedjan Quilliam som uppger att Tommy Robinson och Kevin Carroll lämnar den anti-islamistiska och pro-sionistiska organisationen EDL. I ett uttalande menar de båda ledarna att de inte längre kan vara en del av organisationen ”eftersom de känner att de inte längre kan hålla extremistiska element i schack”.

”Jag erkänner farorna med högerextrem extremism och det ständiga behovet av att motverka islamistisk ideologi, men inte med våld utan med bättre demokratiska idéer”, uppger Robinson som nu valt en ny strategi. ”Och samtidigt som jag vill leda en revolution mot islamistisk ideologi, vill jag inte leda en revolution mot muslimer”, fortsätter han. Enligt Robinson är det enda rätta att ändra islam från grunden: ”Jag tror att revolutionen måste komma inifrån det muslimska samfundet och att de måste stå upp för sig själva. Jag tror att detta är ett steg framåt, inte ett steg bakåt.”

Tankesmedjan Quilliam uppger att de nu är ute efter att hjälpa Robinson investera sin ”tid och engagemang för att motverka extremism av alla slag”. De uppmanar även medlemmarna i EDL att lämna organisationen för att motverka ”högerextremism” och bekämpa islamsk extremism på ”demokratisk väg”.

Källa:
EDL leader Tommy Robinson quits group over ’dangers of far-right extremism’

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments