Lebensborn e.V.

Dagens datum 15 augusti: Den 15 augusti 1936 öppnade SS-organisationen Lebensborn det första hemmet för gravida mödrar i den sydtyska byn Steinhöring.

Blotta ordet Lebensborn kan ge dagens människor konstiga associationer. Dessa associationer kan härledas till den svartmålning som riktats mot SS och Lebensborn efter kriget. Än idag tror människor på allvar att Lebensborn var ett projekt för att ”avla fram övermänniskor” och inom populärkulturen har fantasiskildringarna om Lebensborn ofta perversa inslag, vilket kanske säger mer om författarna själva, och vår nuvarande kultur, än om verklighetens Lebensborn.

Efter kriget har det publicerats tusentals artiklar, böcker och filmer om Lebensborn. Dessa alster avslöjar mer om vårt nuvarande samhälle än om Lebensborn.

Efter kriget har det publicerats tusentals artiklar, böcker och filmer om Lebensborn. Dessa alster avslöjar mer om vårt nuvarande samhälle än om Lebensborn.

I själva verket var Lebensborn en av SS skapad välgörenhetsorganisation bildad 1935 som Lebensborn e.V. (en registrerad ideell förening). I stort sett var organisationen inte annorlunda än en välgörenhetsinrättning idag, annat än den ideologiska motivationen och vilka den hjälpte. Lebensborn inriktade sig från början att hjälpa utsatta gravida kvinnor i Tyskland. Detta gällde särskilt ensamstående gravida kvinnor.

Heinrich Himmler och hans dotter Gudrun.

Heinrich Himmler och hans dotter Gudrun.

I dåtidens Europa, inte bara i Tyskland, blev kvinnor socialt stigmatiserade om de födde barn utanför äktenskapet. På den tiden var abort förbjudet i de flesta europeiska länder och många kvinnor gjorde därför illegal abort med de faror det medförde för kvinnan.

SS delade inte riktigt det dåvarande samhällets syn på ensamstående kvinnor och deras barn. Där det övriga samhället såg en bastard, född utanför äktenskapet och i synd, ansåg SS att ett sådant barn kunde vara rasligt värdefullt och inte borde aborteras eller växa upp under förakt från omgivningen. Detta var också ett av de främsta skälen till att Lebensborn bildades. För detta syfte skapade man förlossningshem där dessa kvinnor kunde bo under graviditeten och föda sina barn.

lebensborn_modrar

Mödrar i Lebensborns Heim ”Hochland” i Steinhörning.

Ofta gick det till så att en ensamstående gravid kvinna av sin läkare rekommenderades att kontakta Lebensborn. Lebensborn gjorde sedan en bakgrundskontroll av kvinnan för att utröna om hon uppfyllde kriterierna. Kvinnor av icke-arisk härkomst fick inte komma till förlossningshemmen.

Många av kvinnorna som kom till Lebensborn gjorde det tidigt i sin graviditet. De kunde därför undgå att få sin graviditet upptäckt av omgivningen där de bodde. Lebensborn erbjöd dessa kvinnor adoption. Kvinnorna kunde, om de ville, lämna barnet hos Lebensborn för adoption eller välja att behålla barnet. Om modern valde att adoptera bort barnet kunde hon återvända hem utan att hennes grannar och anhöriga fick reda på att hon fött ett utomäktenskapligt barn. Lebensborn brukade även i första hand kontakta fadern och försöka övertala föräldrarna att bilda familj om det var möjligt.

lebensborn_vy

Heim ”Hochland” i Steinhöring.

Heim ”Hochland” i Steinhöring som invigdes den 15 augusti 1936 var det första förlossningshemmet. Därefter skulle 9 ytterligare hem öppnas i Tyskland och 12 i ockuperade områden, varav 8 i Norge.

lebensborn_heim

Under kriget ökade antalet ensamstående kvinnor som blev med barn dramatiskt. Dels på grund av att fäderna var soldater som mötte kvinnor på permission och dels för att många fäder stupade i kriget. Många barn skulle i slutet av kriget också bli helt föräldralösa vilket ökade behovet för organisationer som Lebensborn.

lebensborn_ss_man

I ockuperade områden inledde tyska soldater ofta förhållanden med lokala kvinnor. På grund av krigets natur var många av dessa förhållanden utanför äktenskapet och tillfälliga. Soldaten kunde bli förflyttad eller var rent av gift hemma i Tyskland. Lebensborn var beredda att ge de ensamma mödrarna och deras barn allt stöd de behövde.

lebensborn_olika_hem

Lebensborn ägnade sig åt riktad välgörenhet där man koncentrerade sig på att hjälpa mödrar som var gravida med rasligt värdefulla barn. Detta är också förklaringen till varför 8 av 12 Lebensborn-hem utanför Tyskland öppnades just i Norge under kriget.

lebensborn_barnkammare

Lebensborn-klinikerna höll en mycket hög standard på vården och blev med tiden mycket populära platser att föda barn på. Även vanliga mödrar sökte sig därför till hemmen för att föda barn. Lebensborn prioriterade då rasligt värdefulla och militärt framstående familjer.

Artikeln publicerades ursprungligen 2013-08-15.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

57 Kommentarer till "Lebensborn e.V."

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
Pontus
Gäst
Nybörjare
Pontus

Mycket intressant kvällsläsning och för mig ett relativt okänt område, nordfront levererar en än gång!

Scandinav
Gäst
Nybörjare
Scandinav

Judisk ZZ-pornografi. Se själv:

https://en.wikipedia.org/wiki/Stalag_fiction

Angantyr
Gäst
Nybörjare
Angantyr

En av många grovt förtalade företeelser i Tredje Riket och de vanligaste lögnerna är väl ”elitbordell” och att man skulle ha rövat bort barn utanför Tyskland. Att ledarna för programmet 1947 åtalades och friades från alla anklagelser förutom SS-medlemsskapet har förstås inte hindrat fortsatt förtal.

Peter H. Norrland
Gäst
Nybörjare
Peter H. Norrland

Tack för en mycket bra ”Dagens datum” om ett ämne som intresserat mig länge!

Folket framför allt
Gäst
Nybörjare
Folket framför allt
Mycket intressant artikel. När Sverige väl har renats från all påtvingad massinvandring och förstörande mångkultur så måste det självklart byggas upp en omfattande svensk motsvarighet till det föredömliga Lebensborn-programmet så att vi så snabbt som möjligt kan säkra den fortsatta existensen av vårt rena germanska folk. Jag tänker mig en ljus framtid om inte alltför länge där det finns nybyggda Lebensborn-kliniker i varje del av Sverige och där rasligt fullt medvetna svenska kvinnor kan göra sitt allra yttersta för att föda fram många starka och livsdugliga svenskar för den fortsatta kampen mot Zion som möjligt (en kamp som ju självklart… Läs mer »
Simon A
Gäst
Nybörjare
Simon A

Förstår inte hur detta kan ha tolkats negativt av omvärlden…

88
Gäst
Nybörjare
88

Förmodligen för att de inte kommit på detta själva, liksom att Tyskland måste ha varit ett föregångsland ifråga om att tillvarata kvinnors unika förutsättningar. Samt inte minst att tyskarna var de första att ge dessa ”horungar” en så bra start som möjligt i livet genom att se dem som en resurs och inte börda.

Mentor
Gäst
Nybörjare

Mycket intressant!

Bilden på Himmler och dottern var vacker, men kanske blir den ännu bättre om hakkorset syns tydligt.

http://gfx.svd-cdn.se/multimedia/dynamic/00272/himmler_494_272561c.jpg

Kevin Von Nordland
Gäst
Nybörjare
Kevin Von Nordland
i början var en ss soldat tvungen att ha en avkomma innan han fick gå ut i strid. kvinnor som blev mödrar va nått som va ärofyllt då. och på dessa ställen fick ss soldater träffa kvinnor som ville ha barn och på så sett fick soldaten en avkomma och kvinnan fick en unge som hade vad Himmler kallade barn med heroiskt blod. jag vet bara att det va så i början rikets tid men är osäker om det var så även under den senare tidsperioden. (detta är sånt jag har läst men kan inte garantera om allt stämmer, för… Läs mer »
88
Gäst
Nybörjare
88

Detta är ett ämne som intresserar mig mycket också. Behovet av Lebensbornhem kvarstår överallt i den vita världen.

Idag är det inte längre lika stigmatiserande att föda barn u.ä., därför tycker jag att motsvarigheter till Lebensbornhem, åtminstone häruppe i Norden, ska ha som sin främsta uppgift att vara en plats där rasrena vikingar ser dagens ljus.

88
Gäst
Nybörjare
88

En för några år sedan avliden högt uppsatt tysk NS (har glömt hans namn), omskriven bl.a. för att han köpte en gård i södra Sverige, försökte sig på att grunda ariska fertilitetskliniker. Synd att det inte blev verklighet och att han dog.

(han är ju i Valhall nu, men han hade säkert mycket kvar att göra här på jorden för sina landsmän)

KolNidre
Gäst
Nybörjare
KolNidre

Menar du kanske advokaten Jürgen Rieger?
Han köpte 1995 Svenneby Säteri utanför Töreboda. Dessvärre gick han ur tiden 2009-10-29, blott ca 63 år.
Han var en av Våra Egna och en mycket framträdande representant för Nationalismen.
Må han Vila i Frid.

88
Gäst
Nybörjare
88

Alldeles riktigt. Det var honom jag syftade på ja. Tack!

Anders
Gäst
Nybörjare
Anders

Nej, han (Rieger)försökte inte skapa ”ariska fertilitetskliniker”. Det var vad tidningarna påstod om honom för att få honom att framstå som knäpp.

Bo Nilsson
Gäst
Nybörjare
Bo Nilsson

Här ser man hur framstående och unika Tredje Riket var även på detta område. Man värnade om sitt folk och sin ras in i minsta detalj. Fantastiskt! Jag är fullständigt övertygad om att det inte föddes en enda förrädare på dessa kliniker.

Bo Nilsson

88AH
Gäst
Nybörjare
88AH

Dessa Lebensborn-hem håller sjufalt bättre standard än dagens förvaringsplatser till dagis.
.
Jag hade definitivt heller placerat mitt eget barn i ett ”Lebensborn-hem” än bland dessa vidriga arab- och negeravkomma på ett svenskt dagis!

Sebastian
Gäst
Nybörjare
Sebastian

Det är roligt att få läsa historiska skildringar utan en många gånger judisk lupp! =)

Slipsen
Gäst
Nybörjare
Slipsen

Mycket glädjande att Lebensborn äntligen togs upp i d.d. Nu vet jag mer(man har ju mest hört negativ pk-propaganda) och ska så fort som möjligt tipsa släktingar om artikeln. Dessa verkar fortfarande tro på lögnerna om Lebensborn.

Håkan
Gäst
Nybörjare
Håkan

Intressant artikel alltid lika kul att få historiska händelser berättade.Det här visar hur bra tyskarna tog hand om sin medborgare på den tiden.

Ernst
Gäst
Nybörjare
Ernst

Så detta program bekostades alltså helt via välgörenhet?

nina
Gäst
Nybörjare
nina
Alternativet ”Lebensbornhem” borde vara en självklarhet i ett modernt samhälle. Idag aborteras cirka 20.000-30.000 foster årligen i Sverige, vilket är oroande och förkastligt. Skulle tro att majoriteten av aborterna görs av svenskor. Möjligheten att föda fram och adoptera bort barnen till barnlösa par vore ett mycket bättre alternativ och borde erbjudas dessa ofta unga kvinnor som hamnar i situationen. Under mina ungdomsår fick vi unga kvinnor aldrig höra att barn var något positivt varken från föräldrar eller samhället, det som var viktigt var att studera, en bra utbildning, resa, förverkliga sig själv osv och tror inte denna syn har förändrats… Läs mer »
Rolf
Gäst
Nybörjare
Rolf

Nina!
Jag vill bara säga att jag gillar ditt inlägg!
Vi lever i en helt sjuk tid!
http://www.youtube.com/watch?v=YkbWlOYym44

Eugenianna
Gäst
Nybörjare
Eugenianna

Fin artikel.

Det behövs verkligen nationalsocialistiska alternativ till allt i Sverige t.ex friskolor.

Om hundratals framöver ansöker om att få starta nationalsocialistiska friskolor regelbundet och aldrig ger upp utan fortsätter ansöka år efter år om att starta nationalsocialistiska friskolor och lägger fram tydlig skolplan som därmed (genom avslag som bör nämnas i media)kommer spridas till folket i Sverige så att de inser att nationalsocialistiska skolor är det bästa svenskfolkvänliga utbildningsalternativet och att nationalsocialism inte är vad de lärts om nationalsocialism genom antinationalsocialistisk judeägd media.

88
Gäst
Nybörjare
88

I ett eventuellt, eller snarare sannolikt Lebensbornprogram i Sverige den dag vi får en NS-regering, så hoppas jag det leder till att det blir obligatoriskt med abort med därefter följande sterilisering på gravida alkoholister.

XX
Gäst
Nybörjare
XX

Ja! Vissa män och kvinnor ska inte bli föräldrar. Så enkelt är det.

En betydande del av dagens aborter är troligen positiva i längden, såväl för de barn som aldrig föds som för folket i stort!

Kroken
Gäst
Nybörjare
Kroken

om jag skriver en artikel om att jorden är platt och lägger fram några påhittade ”bevis” för det som låter jäkligt bra, köper ni det också utan att tänka själva? IQ fiskmås..

Angantyr
Gäst
Nybörjare
Angantyr

Du verkar vara en sån som köper all regimtrogen propaganda, så pröva du själv på lite kritiskt tänkande.

Johan
Gäst
Nybörjare
Johan

Du verkar vara en sådan där som sväljer all antisemitisk propaganda.

Pröva tänk lite kritiskt, Angantyr.

Angantyr
Gäst
Nybörjare
Angantyr

Tack, men den ansatsen har jag redan och har alltid haft. För mig är det sanningen som är auktoritet, men för såna som dig är det tvärtom.

Johan
Gäst
Nybörjare
Johan

Jag har ju bevisat att du har haft fel i allting vi har pratat om.

Angantyr
Gäst
Nybörjare
Angantyr

Ja, att du är autistisk har jag förstått och med den fantasin du ger uttryck för så råder väl inga tvivel om att du tillhör ”de utvalda”. Vad får ett hasbaratroll som du betalt egentligen?

Johan
Gäst
Nybörjare
Johan

Javisst, nu tror du att jag är en jude också, som dessutom får betalt för att skriva här !

Att ägna sig åt gissningar och grundlösa antaganden. En vanesak för en person som tror att folkmordet på judarna var en gigantisk, men otroligt diskret, ”hoax”.

Angantyr
Gäst
Nybörjare
Angantyr

Tja, när någon autistiskt och hysteriskt försvarar t.o.m de mest imbecilla holohoaxpåhitten så brukar det röra sig om ett hasbaratroll eller möjligen någon annan typ av filosemitiskt lagd grindvakt.

Johan
Gäst
Nybörjare
Johan

Ett imbecillt påhitt var t.ex. när du påstod att Trotskij uppfann ett redan befintligt ord för att utrota den vita rasen.

Angantyr
Gäst
Nybörjare
Angantyr

Du menar när jag återgav vad erkända franska och brittiska encyclopedier skrivit medan du försökte med en obskyr pamflett från 1800-talet? Har du hittat några ryska V8or från WWII än förresten?

Johan
Gäst
Nybörjare
Johan
Det fanns flera exempel på skrifter där ordet rasism hade används före Trotskijs verk. Om det var han som hade myntat begreppet så skulle tidigare användande av ordet aldrig ha existerat. Vad är det som är så svårt att förstå? Att du vill kalla de skrifterna obskyra hjälper dig inte särskilt mycket. Sen det där med att Trotskij använde ordet för att utrota den vita rasen…. Angående den ryska v8-motorn. Den informationen står inom parantes. En parantes i citatet innebär att det inte är något som Erich Fuchs själv har sagt. Och om vi låtsas att han faktiskt gjorde det… Läs mer »
Fram
Gäst
Nybörjare
Fram

Sådär skriver du, Johan, i hälften av dina kommentarer. Bara en massa anklagelser om att folk är hjärntvättade men utan några som helst argument. Hur gammal är du egentligen?

Johan
Gäst
Nybörjare
Johan

Hejhej.

Jag håller inte med dig. Jag tycker att jag har argument.

Jag är runt 30 år.

Angantyr
Gäst
Nybörjare
Angantyr

Ordet ”racism” eller ”racisme” fanns inte i vokabuläret i vare sig engelska eller franska språket innan 1930-talet. Det som fanns var franskans ”racialisme” som har en annan innebörd, nämligen rangordning rasmässigt.

Det var ryska V8or som Erich Fuchs uppgav vid Sobiborrättegången under 1960-talet och såna fanns inte under WWII. De vittnesmål som fanns avsåg ju dieselmotorerna som anfördes vid Nurnberg, tyvärr går det inte att kolmonoxidförgifta någon med dessa. Bara där borde du, om du hade haft ett förnuft, ha stannat upp och funderat. Varför kommer man 20 år senare på, ”nej förresten, det var ju inte dieselmotorer utan bensin”…

Johan
Gäst
Nybörjare
Johan
Att ordet dök upp i olika lexikon först då innebär inte att det aldrig har varit i omlopp tidigare. Vilket det uppenbarligen hade i litterära kretsar som behandlade ämnet. Möjligen var det inte särskilt vanligt i folkmun. Men det är fel att säga att det var Trotskij som myntade begreppet. Att det skulle vara v8-motorer står inom parantes. Paranteser inom ett citat betyder att det är någon annan som har lagt till de orden. Såhär sade Fuchs. ”….We unloaded the motor. It was a heavy Russian benzine engine, at least 200 horsepower. we installed the engine on a concrete foundation… Läs mer »
Angantyr
Gäst
Nybörjare
Angantyr
”Alla vittnen”. Ja, det är ju problemet med holohoaxen, allt som finns är vittnen. Men det fanns gott om detaljerade vittnesmål vid häxprocesserna också. Hur många vittnesmål som bestrider holohoaxen tror du inte att det finns? Men dessa får aldrig utrymme i någon propaganda förstås. Det fanns ingen bensindriven motor överhuvudtaget som avgav 200 hkr i Sovjet under WWII. Du utelämnar förstås också bekvämt det faktum att påståendena om bensinmotorer kom 20 år efter dieselvittnesmålen i Nurnberg. Allt ska passa in i den STORA HISTORIEN som judarna vill berätta och som förstås råkar gynna deras sak. Det är ju bara… Läs mer »
Johan
Gäst
Nybörjare
Johan
Att de enda bevisen är vittnen är bara något som ni häver ut er ibland. För att må bättre? T.ex rapporter från Einsatzgruppen om gasvagnar. http://holocaustcontroversies.blogspot.se/2006/10/how-convergence-of-evidence-works-gas.html Att du misskrediterar alla vittnesmål med att ta till historien om häxprocessen är riktigt desperat. Varför protesterade inte de som vittnade om t.ex. kolmonoxidförgiftning= De borde ha funnits gott om möjligheter för dem att berätta att deras vittnesmål endast var manuskript som de fick till hands av från judarna. Vilket i sig är en befängd idé. Jaså det fanns ingen sådan motor? Det är möjligt att Fuchs mindes fel om just den detaljen. Det… Läs mer »
Björn
Gäst
Nybörjare
Björn
Jag vill tillägga dåvarande folk-sjukdom, alkoholism som följde med industrialismen under sent 1800-tal som sedan såklart följde med in på 1900-talet då diverse nykterhets-organisationer växte fram. Jag vet många träffades i nykterhetens organisationer för gemenskap och hälsosamt umgänge såsom att dansa mm. Det finns väl också inslag i national-socialismen att hälsan för folket är av intresse därav inslag i artikeln här? Tänkte att kanske en del mödrar levde med alkoholism, sen också många droger på den tiden var lagliga som vanliga och ”normalt” att använda såsom en skröna om Coca-Cola använde kokain-blad extrakt etc. Såklart också andra folk-hälso-problem såsom fattigdom… Läs mer »
Angantyr
Gäst
Nybörjare
Angantyr

Adolf var nykterist fast i yngre dar drack han öl emellanåt.

Asa
Gäst
Nybörjare
Asa

Dagens datum, den 15 augusti 1933, kunde Ostpreußens NSDAP-Gauleiter Erich Koch triumferande meddela att hela delstaten nu helt saknade några arbetslösa.

Alla tyskar i Ostpreußen hade ett arbete och en egen inkomst, ingen var längre arbetslös.

NS
Gäst
Nybörjare
NS

Perfekt dagens datum. Bilder och inte alldeles för långt.

Anonym
Gäst
Nybörjare
Anonym
Även om det, som framgår av artikeln, är en nidbild att Lebensbornprogrammet var till för att avla fram en arisk superras, finns det inget som hindrar att man återupptar Lebensborn i någon form med detta ändamål. Idag är det ju inte lika stigmatiserande att bli gravid och vara ogift, varför det argumentet mer eller mindre faller bort. Alltså återstår i princip endast detta om avelsinstitutioner, och det är ju inget fel i det. En sedan några år tillbaka avliden tysk läkare med NS-sympatier (har glömt hans namn, Riegel?) ville grunda ariska fertilitetskliniker, men som väntat stötte han på kompakt motstånd… Läs mer »
88AH
Gäst
Nybörjare
88AH

Den katolska kyrkan har sedan flera årtionden bedrivit exakt samma sort ”Lebenborns program”
och blivit höjd till skyarna för sin kristna kärlek och medmänsklighet!

MN
Gäst
Nybörjare
MN

Finns det någon nationalsocialistisk litteratur om detta på svenska eller engelska att få tag på?

Vera Oredsson
Gäst
Nybörjare
Vera Oredsson

Under femtiotalet vårdade jag ett drygt tjugotal nyfödda ”oönskade” barn genom barnavårdsnämnden .De stannade hos mig tills ev. adoptivföräldrar hämtade dem – eller vid enstaka fall ångrade sig modern. Kände mig nästan som ett litet Lebensborn. Sägas kan att min dåvarande make Sven Olov Lindholm var mycket behjälplig, både ömsint och förståelig . När abortlagen genom fördes först i smyg och sedan laglig spolades fostren ned i det demokratiska avloppet. B

Olle
Gäst
Nybörjare
Olle

Gudrun Himmler lever än men har ett annat efternamn. Läste en artikel om henne hon är 85 år,klar i huvudet och fortfarande aktiv nasizt.

Urban
Gäst
Nybörjare
Urban
Morsan
Gäst
Nybörjare
Morsan
Här kan man läsa (och översätta med google om man inte kan tyska) vad föreningen för ”lebensbornbarnen” skriver: http://www.lebensspuren-deutschland.eu/?page_id=8 Förstår jag rätt var det alltså varken ren välgörenhet eller bordell det handlade om. ”Der „Lebensborn” war keine karitative Einrichtung, wie ein US-Militärgericht nach dem Krieg in seinem Urteil fälschlicherweise behauptet hat. Dies war ein eindeutiges Fehlurteil. Auch war er keine Zuchtanstalt, in der ausgewählte Frauen und Männer für den “Führer” Kinder zeugten. Diese These, die viele Medienberichte glaubhaft machen wollen, ist schon lange widerlegt.” ”Dennoch diente er auf spezifische Weise der nationalsozialistischen Bevölkerungs- und Rassenpolitik. Er wurde am 12. Dezember… Läs mer »
conservare
Gäst
Nybörjare
conservare

Står (faktiskt) ungefär samma sak som i Nordfronts artikel, dvs. det var en organisation för att förhindra aborter bland ogifta kvinnor&flickor. Fast – den där sajten påstår att europeiska barn ungefär blev kidnappade från områden som Tyskland ockuperade, medan Nordfronts artikel menar att det handlade om barn som fötts i temporära/etc. förhållanden under kriget. Man får kanske beakta att den där organisationen verkar i ockuperade Tyskland..

Vera Oredsson
Gäst
Nybörjare
Vera Oredsson
Vill inte översätta ,då beskrivningen delvis är en efterhands kritik som vi inte vill öka med allahanda lögner även om denna kritik är ovanlig moderat i förhållandet mot all smörja som USA levererar. Lebensborn var en inrättning för alla mödrar , även gifta som behövde eftervård vid svårare förlossningar. Kan nämna att min mor efter sonens födelse 1936 blev lite klen och fick vistas några veckor att återhämta sig genom NSV försorg på ett liknande hem som Lebensborn. Dessa hem var inte klassbetonade utan ingick i folkgemenskapens vårdnadslagar där man förordade all hänsyn till mödrarna. Alltså inte som här där… Läs mer »
Scandinav
Gäst
Nybörjare
Scandinav

Goebbels 105-åriga sekreterare i färsk intervju

https://www.flashback.org/t2753112

JIMMY
Gäst
Nybörjare
JIMMY

Finns det något mera kvinnligt än moderskapets gåva!!!

Varför hatar Svenska kommunister så stark ädla mjuka feminina mödrar!!

wpDiscuz