Lavrov: ”Rysskräcken är värre nu än under kalla kriget”

UTRIKES. Rysslands utrikesminister tycker att rysskräcken i västvärlden har ökat och är värre nu än under kalla kriget. Han säger vidare att även Ryssland har sina gränser om vad som får passera.

Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov tycker att rysskräcken i västvärlden har ökat drastiskt och att den även nu är värre än den var under kalla kriget.

— På den tiden fanns vissa regler, viss anständighet… Nu har all anständighet lagts åt sidan, säger Lavrov till den ryska tidningen Kommersant.

Lavrov säger också i intervjun att även Ryssland har sina gränser gällande vad som får passera och inte.

— Seriösa politiker i väst förstår att de ”gränserna” borde respekteras, som de gjorde under kalla kriget, säger Lavrov.

Lavrov fördömer även de sanktioner som infördes mot Ryssland 2014 av USA och EU, vilka han beskriver som ”absurda och utan grund”. Sanktionerna infördes efter att Ryssland annekterat Krimhalvön och anklagats för att stödja de proryska rebellerna i inbördeskriget i östra Ukraina.

USA:s underrättelsetjänst har även tidigare anklagat Ryssland för att på en rad sätt, bland annat genom så kallade cyberattacker, ha försökt påverka utgången i USA:s presidentval. Anklagelserna är dock någonting som har tillbakavisats av Rysslands president Vladimir Putin.

Källa:
Lavrov: Rysskräck värre än under kalla kriget

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
2 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
VeraYuraKlaus.dB.Sverker Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Sverker
Medlem

På samma sätt hetsade de judiskt styrda medierna folk i västvärlden mot Tyskland medelst slugt ljugande, från 1916, samt på 30-talet, och fick igång sina hett eftertraktade bägge världskrig.
Och därefter mot otaliga andra länder!
Men denna gången har dom inte ensamrätt på medierna.
Internet blir deras undergång!

b¤d
Medlem

Skulle snarare säga att ryssen vore räddningen i mångt och mycket.
Alla dagar i veckan skulle man föredra att ryssen gjorde pölsa av sittande regering.
De åtminstonde har en sundare syn på folk och tillhörighet, stadsskick etc.

Ryssen är en frisk fläkt idag.

Yura
Medlem

Det är just därför man borde se Ryssland och ryssar som sina allierade. Det kräver dock omvärdering av den utrikespolitiska idé som Hitler hade gentemot Ryssland. Den var felaktig i grund och botten.

Vera
Medlem

Ryssland av i dag är inte det bolschewik landet under 1917 – slutet av 1980 talet. Men vi får se hur det utvecklar sig i fortsättningen. Helt får vi inte lita
på dem även om man föredrar Ryssland mot det judiska USA som lockar NATO till att förstöra fungerande länder till kaos med sina förbannade demokratipsykoser.

Klaus
Medlem

Den som inte gillar judisk perversitet (Talmud, bögskit, analmarxism, pedofili) är ”nazi” – eller ryska – enligt de judiskt styrda medierna i västen.