”Låt dem segla dyra segeljakter” – Klimat-Gretas och elitens förakt för den vanliga människan

ELITENS FÖRAKT. Den svenska klimataktivisten Greta Thunberg, med kopplingar till Soros och vänsterextrema rörelser som Extinction Rebellion, ratar nu flyget och tar helt enkelt en 60-fots lyxig segeljakt över Atlanten för att bland annat delta i FN:s klimatåtgärdstoppmöte i New York.

Tweet av Greta Thunberg. Skärmbild.

Med en anspelning på de berömda ord som Frankrikes privilegierade drottning Marie Antoinette ska ha uttalat om sina svältande undersåtar, närmare bestämt ”Låt dem äta kakor”, så redogör RT nu för hur klimataktivisten Greta Thunberg kommer att segla över Atlanten på en exklusiv segeljakt. ”Låt dem segla dyra segeljakter” är då ett jämförbart hån från dagens elit mot den vanliga människan, som saknar de resurser som Greta och övrig elit förfogar över.

Thunberg ser bara en lösning på ”klimatnödläget” nämligen ett omedelbart och kompromisslöst stopp för alla koldioxidutsläpp. Hon lever som hon lär och kommer att segla över Atlanten med båt för att bland annat delta i FN:s klimatåtgärdstoppmöte i New York. Men enligt RT så avslöjar tonåringens havs-odyssé elitens bristande respekt – eller till och med förakt – för den vanliga människan.

Klimat-Greta färdas inte på någon flotte eller annat lågbudget-flytetyg utan kommer att resa med Malizia II som är en 60-fots tävlingsjakt späckad med miljövänliga uppfinningar som lättare skrov och en rad solpaneler som driver en reservturbin. Den kommer att besättas av en rad celebriteter som den berömde seglaren Boris Herrman och barnbarnet till Monacos furste Rainier III, prinsen Pierre Casiraghi.

Båten har tidigare hetat ”Edmond de Rothschild”, efter den ökända sionistbaronen och bankmannen, och den uppskattas ha kostat över 4 miljoner euro, det vill säga knappt 43 miljoner kronor.

Att resa över Atlanten i en båt som kostat tiotals miljoner kronor för att sedan lägga till i New York och kräva att den vanliga människan ska sluta åka bil och flyg, är enligt RT höjden av elitism och ett anti-humanitärt synsätt. Vanliga människor har nämligen inte tillgång till fartyg som Malizia II utan i Thunbergs utopiska värld kommer vi att få ro eller gå.

Enligt RT vill eliten inte bara styra hur vi reser eller värmer upp våra hem utan de vill kontrollera vad vi äter och hur vi förökar oss också. Det är bara att öppna vilken mainstream-tidning som helst eller slå på TV:n så slår rubriker som ”Ät insekter – det är bra både för dig och planeten!” och ”Vill du bekämpa klimatförändringarna, skaffa färre barn!” emot oss.

Artikeln sammanfattas med att om de som backar upp Thunberg och eliten får som de vill så vill de bokstavligen ha oss ensamma, orörliga och knaprande insekter i miljöns namn.

Det avslöjades nyligen att Thunberg sponsrar en vänsterextrem organisation, Extinction Rebellion, där en av nyckelpersonerna, som tidigare dömts för brott och har kopplingar till den våldsbejakande vänsterextrema terrororganisationen AFA, inte är främmande att ta till mord men väljer att avstå för tillfället eftersom ”det inte skulle vara värt det i dagsläget”.

Källor:
Let them sail yachts: Why Greta Thunberg and the environmental elite hate you
Klimat-Greta djupt involverad i vänsterextrema Extinction Rebellion

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

23
Lämna en kommentar

Please Login to comment
7 Comment threads
16 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
GrottbjörnenSigfridKlausEthnyPåläst Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Innateus
Gäst
Innateus

Jag tycker i alla fall det är coolt och häftigt att hon seglar över Atlanten som en äkta viking. Grejen som sådan är jäkligt cool, oavsett vad man anser om Gretas åsikter.

RT:s resonemang om elitism håller helt enkelt inte. Antag att flygande och resor med motorbåt plötsligt skulle förbjudas. Givetvis skulle då alla flygbolag och kryssningsbolag gå över till att erbjuda resor med segelfartyg i stället, till samma pris som med flyg.

Vera
Medlem

Och bli sjösuk – nej tack. Flyger helst och tittar ned på landskapen – en underbar känsla. Men så älskar jag fåglar, hänger nog ihop med en viss avundsjuka att kunna svänga sig upp i luften.

Innateus
Gäst
Innateus

Med modern teknik går det säkert att tillverka flygfarkoster också som drivs av solceller.

Klaus
Medlem

Det byggs bara pseudosatelliter som Airbus Zephyr, som är långsamma men kan obemannat operera i upp till 70 km höjd. Det byggs sannolikt aldrig solcellsdrivna passagerflygplan i storlek som t.ex. A320 eller B777. Några experimentella små flygplan finns men med otroligt stor spännvidd.
https://engineering.mit.edu/engage/ask-an-engineer/is-it-possible-to-make-solar-powered-airplanes/

Innateus
Gäst
Innateus

Ingenting är omöjligt om viljan och övertygelsen finns där.

Ethny
Medlem

Kan du förklara hur du tolkar ordet ”elitism” i sådana fall? Allting visar bara att hon och familjen har sålt ut sig till djävulen, och detta besvarar bara de påståenden som jag har kommit med tidigare. Vilken annan individ som inte är helt såld till Soros får åka på ”Edmond de Rothschild”? Inte ett dugg häftigt eller coolt i min mening, bara patetiskt men även folkförrädiskt. Sedan hade jag tydligen rätt och många andra (inte för att jag brukar vara en besserwisser) att hon hade kopplingar till vänsterextremismen och AFA utan att faktiskt ha några direkta källor om det, som… Läs mer »

Innateus
Gäst
Innateus

Jag tolkar det som att endast de rika och mäktiga skulle ha råd att åka någonstans om endast klimatvänliga färdsätt tilläts.

Vad spelar det för roll vad båten hette förut? Eller vad den någonsin hetat över huvud taget? Jag gillar denna händelsen som ett berikande och inspirerande inslag i vårt universum oavsett namn på båten.

Vad har du för källor på det då? Fram med dem! Och även om hon skulle ha kopplingar till AFA så är det inte samma sak som att hon stöder dem.

Ethny
Medlem

Ok. Det har ingenting med begreppet elitism att göra. Vad det spelar för roll? Jadu, inte vem som helst som skulle få lov att åka på den båten. Båten heter annars Gitana 16, och ägarna är det lag som heter ”Gitana” vilka grundades år 2000 av Benjamin de Rothschild, om du nu vet vem det är. Så det spelar ganska stor roll. Den lånas heller inte ut till vem som helst. Källor? Läste du ens artikeln? Eller den källa Nordfront länkar till sammhällsnytt? Klimat-Greta djupt involverad i vänsterextrema Extinction Rebellion ”Och även om hon skulle ha kopplingar till AFA så… Läs mer »

Ethny
Medlem

Hon är inte mer än en kriminell som sålt sig till djävulen, i detta fall Soros. Hon är en lakej helt enkelt.

Innateus
Gäst
Innateus

Även någon som sålt sig till djävulen kan ha haft en god tanke från början. Och även den som sålt sig till djävulen är alltid välkommen tillbaka till Gud.

Innateus
Gäst
Innateus

Jag kan hålla med om att det är suspekt att en medlem av Rothschildfamiljen har grundat seglarlaget. Men jag tycker i vart fall att man kan gilla företaget som sådant oaktat det bakomliggande incitamentet/syftet.

Greta stöder Extinction Rebellion ja, men det är inte samma sak som att stödja AFA. Att AFA och Greta Thunberg båda stöder Extinction Rebellion, implicerar inte att de stöder varandra, lika lite som NMR stödjer Socialdemokraterna, bara för att båda stödjer ett socialistiskt samhälle.

Ethny
Medlem

Kan jag anta att du då också stödjer US Federal Reserve? Jag menar, de vill ju bara vara snälla och förvara allt guld som länder idiotiskt anförtrodde sitt till och som de nu inte kan få tillbaka när de begär om det – Men man kan ju gilla banken för det, för deras omtankes skull? Så, en individ som har kopplingar från just AFA och som är ledande gestalt i den vänsterextrema Extinction Rebellion – har ingenting med AFA att göra, och inte heller stödjer individerna som är inblandande här med varandra när de de facto gör det? Varför försvarar… Läs mer »

Innateus
Gäst
Innateus

Vad för kriminella handlingar är det hon begår då, enligt dig?

Ethny
Medlem

Ta bort-

Grottbjörnen
Medlem

problemet är att vi reser för mycket i onödan, har inget behov av att åka till Thailand utan jag tycker att mitt eget land är tillräckligt vackert, och jag bidrar heller inte till resursslöseriet och utsläppen

Pierre
Medlem

Vad Greta menar är så klart: #UnitebehindTheJEWISHscienceStupidGoyim

Påläst
Medlem

Hon blev tydligen erbjuden platsen och om hon verkligen åker med så tycker jag det är modigt och principfast gjort. Jag skulle inte vilja åka över Atlanten i den båten.

Tror dock inte på att människan påverkar klimatet nämnvärt och naturligtvis bidrar hon till att skifta fokus från verkliga problem som i hög grad går att påverka. Skrämmande att folk tydligen låter sig luras av denna bluff när hela civilisationen hotas av undergång av helt andra orsaker.

Innateus
Gäst
Innateus

Klart att människan påverkar klimatet! Haarp, chemtrails, avskogning (träden avger ämnen som bidrar till molnbildning). Tankens kraft. Symboliken hos det samhälle vi skapar påverkar också.

Klaus
Medlem

Människor kan påverka det lokal vädret (t.ex. med konstgjorda moln, men även stora städer). Påverkan på jordens Klima är så liten att det inte är orsaken till uppvärmingen som pågår sedan årtusande med korta mellanistider beroende på solfläckar (solaktiviteten) och jordaxelns riktning.

Klaus
Medlem

I de gröna kretsarna finns det pedofiler, möjligtvis också bland båtsbesättningen.

Sigfrid
Medlem

Det här klimatjippot som det hetsas så mycket om i dag och som Greta och många andra tjänar stora pengar på är ingen trovärdig vetenskap.Det handlar bara om att makten och kapitalet vill få mer makt över oss och lägga på oss klimatskatter och andra klimatavgifter för att kunna fylla sina egna fickor.

Grottbjörnen
Medlem

jag frågar mig VARFÖR man måste resa så mycket överhuvudtaget, det är en lyx som människan inte kommer att ha råd med i längden, är inte Skandinavien eller på sin höjd europa tillräckligt vackert?