Läsarbilder: Prideflagga mötte sitt öde i Boden

HOMOLOBBYN.  Under tisdagen hölls en homovurmande och antirasistisk manifestation för att markera årsdagen av att en så kallade Prideflagga brann i Boden. Nu har dock flaggan som skulle ersätta den gamla också brunnit upp.

Det var den 3 juli förra året som en så kallad Pridefagga som hissats vid tågstationen i Boden ersattes med en Tyrrunefana. Prideflaggan kom sedermera också att eldas upp, vilket orsakade stora rabalder i lokalmedia likväl som bland politiker och homolobbyister som gjorde sitt bästa för att se till att en ny regnbågsflagga skulle hissas i staden.

Lokala antifascister blev så tagna av den folk- och familjevänliga aktionen att man under tisdagen, på årsdagen av flaggbytet, anordnade en manifestation för att minnas händelsen.

Under natten till torsdagen har Nordfront dock tagit del av bilder föreställande en brinnande Prideflagga i en naturskön miljö. Enligt uppgift ska det vara den som hissats vid tågstationen, alltså på samma plats som det ursprungliga flaggbytet skedde på.

Foto: läsarbild. Klicka för större.

Foto: läsarbild. Klicka för större.

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
SlipsenAnnaDen-Kristne Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Den-Kristne
Medlem

Vackert!

Anonym
Medlem
Anonym

Får tårar i ögonen. Vit magi ™ Anna . . . Hehe!

Slipsen
Medlem

”Brinn avskum, brinn på ett flammande bål! Brinn avskum brinn nu till aska o kåååål”!