Läsarbild: Judisk ockultism på Skansen?

LÄSARBILD. En Nordfrontläsare som idag besökt Skansen i Stockholm skickade in en bild till nyhetsredaktionen föreställande en majstång på platsen. Den urnordiska fruktbarhetssymbolen tycks bland annat ha dekorerats med både pentagram och Davidsstjärna.

Det mest slående på bilden är förstås pentagrammet, som är placerat strax under majstångens armar. Symbolen används inom ockulta kretsar såsom i frimurareloger och dylikt. Ovan armarna hänger dessutom en sexuddig så kallad Davidsstjärna, symbolen för sionismen och staten Israel – en symbol som har sitt ursprung i judisk mysticism och den forntida semitiska guden Moloch som dyrkades medelst barnoffer.

På majstångens armar har även andra symboler placerats, vilka inte går att uttyda av bilden men som vanligtvis inte brukas ses på majstänger.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

19
Lämna en kommentar

Please Login to comment
7 Comment threads
12 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
Tobias LindbergAnnaSigridVeraFredrika Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Lefflan
Medlem

Pentagramet har blivit kuppat av judarna. Från början var det en hednisk symbol som representerade de 5 elementen – Vatten, Jord, Vind, Eld och Själ.
5 kanter, 5 element.

Det är mycket som har blivit snott från det hedniska och sedan approprierats, kristendomen är ett bra exempel.

Dock när pentagramet är vänt upp och ner så representerar symbolen satanism istället.
Dvs en spets ner två upp.

Sigrid
Medlem

Att pentagrammets spetsar skulle representera ”de fem elementen” är något Gerald Gardner (grundaren av wicca) har hittat på. Han använder även pentagrammet med spetsen vänd nedåt.
Jag vet inte i vilken mån nordiska hedningar ska ha använt pentagrammet innan kristendomen kom hit, men visst har väl kristendomen stulit förr.

Lefflan
Medlem

Pentagrammet har existerat i flera tusen år och kan spåras till det antika Grekland om inte ännu längre bak, Gerald föddes på slutet av 1800 talet och jag tror inte det var han som hittade på den betydelsen. Det var dock fel av mig att skriva så absolut om pentagrammets betydelse då den har haft flera olika genom tiderna. Min poäng var att symbolen tidigare användes för att representera någonting gott, men att den symbolen likt mycket annat har förvanskats och fått en negativ association. Det hedniska är dessutom ett samlingsord för det förkristna och innefattar inte bara oss i… Läs mer »

Karl-Путин A
Medlem

Vad blir nästa?
comment image

Vera
Medlem

Vi offrar redan våra vita barn genom fria abortlagen.

Joss
Medlem

Först och främst, den tölp som besudlat en av våra viktigaste symboler bör få några väl valda ord till livs. Och alla bör bojkotta det här hädelsen.

Däremot är davidsstjärnan i grunden en bra symbol, bara inte på midsommarstången. Den består av två trianglar. Dels den fysiska triangeln, den hierarkiska triangeln. Där de som är högst upp i samhällspyramiden betjänas av de som är under dem. Och dels den uppochnervända triangeln som är den spirituella triangeln. Där ledarna ses som folkets tjänare. Samma symbolik kan ses i vanliga spelkort. Där esset är både det högsta kortet och det lägsta.

Fredrika
Medlem

Snart måste judarnas sexuddiga stjärna klassas som förbjuden hatsymbol. Nej jag tänker inte besöka Skansen i år förrän den där sjuka bastaden till ”majstång” är borta. Är det judinnan Hauptman som är chef för Historiska museet som har utformat denna falska majstång?

Karl-Путин A
Medlem

Kan också vara SD som förbereder sitt midsommarfirande.

Fredrika
Medlem

Hahaha jaaa! Den var bra. Funkar som mem. Hehe.

Anonym
Medlem
Anonym

Hehe!

Vera
Medlem

SKANSEN skulle vara en SVENSK, HELSVENSK företeelse med olika hus, djur, seder osv. Det började urarta med jazzen, aporna, engelskan i allsången osv. Redan nationella inom SSS protesterade när en negersångare uppträdde under slutet av 40 talet.

Sigrid
Medlem

Det är egentligen inte alls konstigt att det finns en davidsstjärna eftersom Sverige varit kristet i många hundra år. Under denna tiden har självklart kristendomen format våra traditioner en hel del. Det är inte heller konstigt att se pepparkakor i form av sexuddiga stjärnor eller en davidsstjärna i granen. Kristna symboler har självklart använts som skyddssymboler och lyckosymboler eftersom kyrkan och gud var det ”goda”. Pentagrammet har också använts som en skyddssymbol som kunde ristas över dörrar, sängar, lador osv. Det var någonting vanliga människor kunde göra, de behövde inte alls vara någon sorts ”ockultister”. Människor trodde, som ni vet,… Läs mer »

Fredrika
Medlem

Men Davidsstjärnan är som symbol betraktat mycket äldre än judendomen och kristendomen. Den är kanske lika gammal som svastikan. Hakkorset är en antik vacker bahratsymbol. Det är bara för att Hitler använde den i världens nu mest kända flagga som judarna och segrarmakterna utropat den till hatsymbol. Med samma argument ska sexudden nu definieras som hatsymbol eftersom Israel har approprierat den. Så länge Israel existerar ska det leda till fängelsestraff att sätta upp den. Eller så bör de sätta upp en redig fornindisk svastika eller den svarta solsymbolen. Men den som gör det blir genast åtalad. Antika symbolers likhet inför… Läs mer »

Karl-Путин A
Medlem

Kristendomen bygger på judarnas sagobok Torah, Gamla Testamentet på svenska. De lagar och förhållningsregler som finns i GT omfattar bara judar, eftersom ickejudar inte betraktades som människor. Exempel:

Du skall icke dräpa [en annan jude].

Osv osv. De flesta av de kristna symbolerna är approprierade från judendomen. Som tex den sjuarmade Adventsstaken som i själva verket är en judisk menorah, en symbol för judisk makt. Det är tydligen inte helt ovanligt att det förekommer judestjärnor på svenska majstänger. På vilket sätt en judestjärna skulle ha samband med svenskt midsommarfirande har jag inte lyckats luska ut.

comment image
Majstång i Dalarna.

Anonym
Medlem
Anonym

Åh … fy faan!

Joss
Medlem

Midsommar är ingen kristen högtid.

Karl-Путин A
Medlem

Men inte heller en judisk, så man undrar vad judestjärnan gör i sammanhanget.

Tobias Lindberg
Redaktör

Precis! Midsommarfirandet är förkristet. En germansk urgammal tradition.

Anonym
Medlem
Anonym

Snart dricker de barnsblod offentligt … det är bara en tidsfråga.