Lars Bern: Regeringscensur bakom nedstängning av SwebbTV

CENSUREN. Den svenske teknologie doktorn och samhällsdebattören Lars Bern skriver idag på sin blogg att han befarar att Sverige infört regioncensur. Enligt hans kontakter så ska SwebbTV fungera i USA, vilket i så fall skulle betyda att kanalen enbart stängts ner i Sverige och för svenska besökare.

Den svenske teknologie doktorn och samhällsdebattören Lars Bern befarar att Sverige infört regioncensur (Skärmbild: Anthropocene).

Samhällsdebattören och teknologie doktorn Lars Bern skriver idag på sin blogg att han befarar att Sverige kan ha infört regional censur då en av hans kontakter meddelat att nationalistiska SwebbTV går att se i USA.

SwebbTV togs utan föregående varning ner från Youtube under fredagen med hänsyftning till att kanalen skulle ha brutit mot användarreglerna ifråga om ”hets mot folkgrupp”. Kanalen ska ha kommit upp i runt en miljon visningar per månad och haft tittarsiffror som kunnat mäta sig med SVT:s tittarsiffror.

Bern påpekar att om Google – som äger Youtube – stängt ner kanalen enbart i Sverige, så skulle inte nedstängningen bero på Youtubes regler och då skulle påståendet om att SwebbTV brutit mot Youtubes användarvillkor bara vara ett svepskäl.

Han spekulerar i att nedstängningen skulle kunna ha skett på direkt order från den svenska regeringen – eller delar av den – och att anledningen skulle kunna vara att olika debattinlägg bland annat från Bern själv, börjat bli mycket bevärande för regeringen.

För ett år sedan censurerades och sedermera stängdes Nordiska motståndsrörelsens mycket populära Youtubekanal efter en i praktiken likadan häxprocess som SwebbTV nu verkar ha drabbats av.

Källa:
Indicierna pekar på regeringscensur!

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
4 Comments
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Samuel
Samuel
11 månader sedan

Tror (om det var sant) att Swebbtv blivit nedsläckta i USA också. Går via Inkognitofönster och USA-VPN..
comment image

Det står att kontot blivit nedstängt, inte något annat.

Ethny
Ethny
11 månader sedan
Reply to  Samuel

Fick samma sak genom VPN (och proxy) via USA.

Samuel
Samuel
11 månader sedan
Reply to  Ethny

Man kan inte veta om det är sant eller inte eftersom det inte presenterades några bevis för deras påståenden.

Samuel
Samuel
11 månader sedan