Lärarstudent skrev invandringskritiskt på nätet – döms för åsiktsbrott

INRIKES. En lärarstudent boende i Sundsvall döms för åsiktsbrottet hets mot folkgrupp efter att han skrivit negativt om bland annat muslimer på Facebook.

Efter att en 30-årig lärarstudent skrivit invandringskritiska och antimuslimska kommentarer på Facebook döms han nu för åsiktsbrottet hets mot folkgrupp. Mannen som studerar vid Mittuniversitetet i Sundsvall ska bland annat ha skrivit kommentarer som ”om varje svensk tog en kniv och högg ihjäl en muslim var skulle det snart inte finnas några muslimer kvar i Svea”. Straffet blir villkorlig dom.

Enligt Arne Wahlström, chefsjurist vid Mittuniversitetet, kommer inga disciplinära åtgärder vidtas emot mannen då han inte anser att hets mot folkgrupp är något allvarligt brott.

— Man ska vara försiktig med dubbelbestraffningar. En avstängning kan komma ifråga om det gäller allvarlig brottslighet men då ska det vara fara för liv och hälsa, säger Wahlström.

Källa:
”Om varje svensk tog en kniv…” – lärarstudent hetsade mot muslimer

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
_DH_
Nybörjare
_DH_
2 år sedan

Inte för att jag hyser någon sympati för dessa invällare, men språkbruket ter sig rätt allvarligt i mina ögon. Förespråka mord på muslimer och uppmana alla svenskar att vara delaktiga i detta? Det är ju inte alls lovvärt. Jag noterar i detta fall som i så många andra att det görs enorm skillnad mellan vilka grupper man riktar in sig på i sina yttranden. Jag menar, en viss B Björkqvist fick ju åtta månader för att ha hävdat att judar är ”lögnaktiga och manipulativa”, utan att på något sätt ha uppmanat till våld. Hittills har jag inte sett en enda… Läs mer »

Ernst
Nybörjare
Ernst
2 år sedan

med tanke på hur elevunderlaget ser ut så kommer denne mans tålamod att ställas på prov=)))). ser fram emot mer från honom;).

Joss
Nybörjare
Joss
2 år sedan

När jag var SDare och förtvivlat ville bevara sverige och vår ekonomi kände jag också så. Men så insåg jag att jag inte kan försvara något som härskarna, vars jobb det egentligen vore att försvara detta, gör sitt bästa för att riva ner och plundra och prisge allt. Så jag flyttade min lojalitet från sverige till svenskarna. Och sen dess har jag mått mycket mycket bättre. Kärlek till sitt folk är bättre än desperation över att sverige förstörs.

Karl
Nybörjare
Karl
2 år sedan

Det orwellska samhället är här!