Lärare i Sverige börjar få problem med att uppehålla förintelsebluffen

”FÖRINTELSEN”. På grund av att en stor del av svenska elever numera vet sanningen bakom förintelsebluffen har Forum för levande historia släppt nytt hjärntvättsmaterial för att hjälpa lärare.

Efter att allt fler svenska elever blir medvetna om de groteska lögnerna gällande förintelsebluffen har nu den statliga hjärntvättsmyndigheten Forum för levande historia släppt nytt hjärntvättsmaterial som ska hjälpa lärare att effektivisera indoktrineringen i skolan.

— Framför allt är det lärare som hör av sig och vi får vittnesmål från lärare som säger att jag kan inte undervisa om Förintelsen eller antisemitism i min klass, här finns ett motstånd eller jag blir ifrågasatt. Den typen av kommentarer får vi oss till del ganska ofta, säger Ingrid Lomfors från Forum för levande historia till SR.

Materialet ska bland annat bestå av statistik över påstådda ”hatbrott” mot judar som ökat de senaste åren. Att det främst handlar om muslimer som begår ”hatbrotten” är dock inget som SR går in på. Materialet riktar sig främst till lärare på högstadiet, och påstås ge lärare mer kunskap att ”bemöta” elever som är pålästa i judefrågan.

– Jag tycker att vi som myndighet som har som uppgift att hålla historien levande, måste se till att det finns uppdateringar och nya metoder så även om det finns i historieundervisningen är det viktigt att hela tiden nyproducera material, fortsätter Lomfors.

Exakt vilka argument lärarna kommer använda sig av för att försöka omvända medvetna elever är i nuläget oklart.

Källa:
Behov av kunskap om antisemitism i skolan

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
22 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments