Lärare hjälper inte vita elever eftersom de kan uppfattas rasistiska

STORBRITANNIEN. Lärare undviker att hjälpa vita elever som inte lyckas så bra i skolan, anledningen uppges vara att de är rädda för att bli sedda som rasister.

Enligt Storbritanniens motsvarighet till skolinspektionen, Ofsted, får vita elever som inte klarar skolarbetet så bra ingen hjälp. Enligt Ofsted är det lärarnas rädsla att bli betraktade som rasister som gjort att det blivit så.

Enligt Riksdagsledamoten David Ward har de flesta minoriteter uppbackning av organisationer som ser till att minoriteternas utbildning inte blir lidande. Men det är få som bryr sig om de vita eleverna ur arbetarklassen:

-Finns det några bevis för att någon faktiskt talar upp för den vita arbetarklassen?… Jag hör representanter från det bangladeshiska samfundet beklaga sig över ’våra barn i våra skolor’ eller det pakistanska samfundet eller det Kashmiriska samfundet. Jag har svårt att tänka mig en representant för den vita arbetarklassen som kommer till mig och säger ’hur mår våra barn’… om någon gör det är de förmodligen från BNP [British National Party] eller skulle kunna anklagas för rasism.

Källa:
Racism fear held back white working class pupils – Ofsted inspector

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments