Lärare fick sparken efter att ha delat HBTQ-kritiskt inlägg

YTTRANDEFRIHET. En lärare har fått sparken från en folkhögskola efter att ha delat en artikel om hbtq-profiler som dömts för sexuella övergrepp på barn.

Bild: Pixabay.

I en granskning som gjordes av tidningen Världen Idag för ett par veckor sedan framkom det att flera personer med koppling till Pride eller närstående organisationer har dömts för sexuella brott mot barn.

Läraren och prästen Franciskus Urban Sylvan, som sedan två år tillbaka undervisat i filosofi, etik och ledarskap på Litorina folkhögskola i Karlskrona, delade artikeln på sin privata Facebook-sida.

När han kom tillbaka från sin semester i början av augusti blev han inkallad för samtal med skolans rektor Agrita Martisone, vilket ledde till att han fick sluta sin anställning.

Martisone hade bland annat hänvisat till att artikeln inte överensstämde med skolans värdegrund.

— Jag tycker att det här är alldeles horribelt, säger Sylvan om resonemanget, och fortsätter:

— Hela vårt samhälle är så genomsyrat av den nya tidens ideologi att det inte längre går att resonera i de här frågorna. Det påstods att jag skapat ett tumult på skolan genom denna delning. Jag tvingades att lämna min tjänst.

Sylvan menar att det handlar om en allvarlig inskränkning av hans yttrandefrihet som privatperson, en utveckling som har belysts i flera artiklar på Nordfront, senast i denna av Simon Lindberg. Sylvan säger varnande:

— Det har begåtts ett genomgripande fel. Och om man som medborgare i vårt land börjar tänka till inser man nog åt vilket håll detta riskerar att gå. Vad får vi inte tycka nästa gång? Yttrandefriheten är ju till för att skydda det vi inte vill höra.

Sylvan har dock beslutat att inte driva händelsen juridiskt, även om han mycket väl skulle kunna göra det.

Källa:
Spred Världen idag-artikel – fick sparken

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

10
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Child-Of-GodCaesar-AureliusKlausFredrikaSamuel Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Påläst
Medlem

OT: juden verkar gå in för att anställa invandrare i sina företag. Överallt möts man av icke-svensk kundtjänst och jag har många negativa erfarenheter av dessa klåpare. Allt går så mycket osmidigare när man har att göra med lågintelligenta personer. De som jag drabbats av har inte varit folk från Mellanöstern utan personer med jugoslaviska, ryska och östeuropeiska namn. Judiska makthavare gick in för att mörda de intelligenta i Sovjet och Östeuropa och det har säkert gett resultat. Juggar har också tagit över tobakshandeln som fungerar som postombud för området, och trots att de pratar utmärkt svenska och haft tobakshandeln… Läs mer »

Fredrika
Medlem

Det är hopplöst. Överallt är det likadant. På Doc Morris/Lloyds apotek skulle jag hämta ut en medicin. Afrikanen i kassan såg snäll ut men hennes svenska var så dålig att jag inte kunde göra mig förstådd eller själv förstå. Jag fick ursäkta mig med att bara säga ”jag kommer tillbaka en annan dag”.

Påläst
Medlem

Beställ från t ex Apotea med MTD så kommer medicinen till postlåddan/dörren.

Klaus
Medlem

IKEA är enligt den nya katalogen ingen svensk koncern och kunderna är inte svenskar och européer. Men de svarta sover i vita sängar!

Samuel
Medlem

Ring folkhögskolan och ställ rektorn till svars:

0455 36 76 00

Caesar-Aurelius
Medlem
Fredrika
Medlem

Agrita Martisone tar ställning för sin värdegrund att skydda och förespråka pedofili och andra sexövergrepp

Om inte huvudmannen för Litorina sparkar hbtqp-aktivisten gör gör de detsamma.

En journalist bör ta reda på vilka dessa personer är och skriva en lista på papper ,, inte i en ”databas”.

Det är bra att Sylvan gör oss uppmärksamma på vad han råkat ut för av homolobbyn men det räcker inte att låta Martisone komma undan utan åtgärd för då blir denna historia ytterligare en triumf för den människofientliga homolobbyn.

Klaus
Medlem

Det finns brist på lärare i Sverige, och det är bra för att omvandla Sverige till en tredjevärldsprovins. Hela Europa ska bli primitiv bastardprovins som många latinamerikanska länder, d.v.s. politiker är kriminella och polisen är deras strykarmé.
Illuminati-judarnas världsherravälde-centrum kommer att bli Israel, som spionerar överallt i världen för att tillägna sig kunskap på alla områden och speciellt på cyberteknik. Viktiga positioner i företag och vetenskapliga institut får de med hjälp av mind control mot icke-judiska konkurrenter.
https://youtu.be/awCwuJjZCTU

Caesar-Aurelius
Medlem

Sylvan har dock beslutat att inte driva händelsen juridiskt, även om han mycket väl skulle kunna göra det.

Din jävla fega stackare!!

Det enda du duger till är att gnälla och kverulera!

Hur i helvete ska du kunna försvara yttrandefriheten genom att gömma dig under sängen?

Hoppas att du får gå arbetslös länge så att du hinner att utveckla lite ryggrad!

Child-Of-God
Medlem

Matteus 16:26 Svenska 1917 (SV1917)

^26 Och vad hjälper det en människa, om hon vinner hela världen, men förlorar sin själ? Eller vad kan en människa giva till lösen för sin själ?