Lantbrukarnas riksförbund: “Globaliseringen gör vår matförsörjning sårbar”

GLOBALISM. Lantbrukarnas riksförbund, LRF, slår larm om att den svenska matförsörjningen riskerar att ta slut vid en kris. En av orsakerna sägs vara globaliseringen.

Under det senaste året har matförsörjning och krisberedskap fått allt större utrymme i debatten. LRF varnar nu för att Sveriges matförsörjning snabbt kommer ta slut i fall landet drabbas av en större kris.

Enligt Palle Borgström, som är riksförbundsordförande för LRF, är globaliseringen en av orsakerna till varför Sverige är så dåligt rustat.

— Globaliseringen gör vår matförsörjning sårbar. Det är allvarligt och vi är naiva inför de här frågorna, säger Palle Borgström, riksförbundsordförande för LRF, till DN.

Enligt LRF är Sverige bara självförsörjande på mjöl, morötter och socker. Sverige importerar idag hälften av allt livsmedel.

Källa:
LRF: Sveriges matförsörjning tar snabbt slut vid en kris

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Den-KristneSigfrid Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Sigfrid
Medlem

Det ingår i globalisternas agenda att länder inte ska vara självförsörjande då det är lättare att förtrycka folket om dom är beroende av försörjning från andra länder.Därför måste vi göra oss oberoende av både EU och NATO genom att skapa vår egen försörjning.

Den-Kristne
Medlem

Och jag som tycker att bondgårdar är intressanta och roliga att besöka. 😲