Länsstyrelsen i Gävleborg ska hjälpa invandrare att ta över svenska företag

Länsstyrelsen i Gävleborg har startat ett projekt som har som uttalad målsättning att få personer med invandrarbakgrund att ta över svenska företag i regionen. Bakgrunden till det hela är att många företagare i Gävleborg börjar närma sig pensionsåldern, och länsstyrelsen vill nu hjälpa invandrare att ta över deras företag.

”Små tillverkningsföretag och handelsföretag är något vi kommer titta på speciellt”, förklarar Rina Näslund, ledare för projektet, på bruten svenska. Rina Näslund har själv invandrarbakgrund och har tidigare ”arbetat” som ”mångfaldskunsult” och hon vill nu alltså ta tillvara på vissa invandrares ”entreprenörskapskänsla”.

Gävleborgs framtida entrepenörer?

Men varför man väljer att satsa på invandrare istället för svenska ungdomar, när Gävleborg är en av de regioner i Sverige som har högst ungdomsarbetslöshet, framkommer inte när Rina Näslund intervjuas av Fernando Arias från Sveriges Radio.

Lyssna: ”Vi måste behålla de här företagen”

Invandrare tar över rodret

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

Var den första att kommentera

  Subscribe  
Meddela om