Landshövding i blåsvädret efter att ha lånat pengar på skattebetalarnas bekostnad

INRIKES. Kalmar läns landshövding Stefan Carlsson ska under en längre tid ha lånat pengar av skattebetalarna till privata utgifter. Trots att det var emot reglerna har Carlsson använt sitt tjänstekort till restaurangbesök, taxiresor och alkohol vid minst 25 tillfällen.

Landshövdingen för Kalmar län Stefan Carlsson har regelbundet använt sitt tjänstekort till privata utgifter på skattebetalarnas bekostnad trots att reglerna förbjuder detta. Pengarna har han lagt på taxiresor, restaurangbesök och alkohol.

Carlssons förklaring till sitt omoraliska beteende är att det alltid blir ”lite kringkostnader och olika slag” när han bor på hotell i Stockholm på sina jobbresor.

— När jag bor på hotell i Stockholm blir det alltid lite kringkostnader av olika slag, säger han.

Det framgår också att Carlsson har svårt att hålla redo på sina kvitton från de olika uppdragen han utför åt Länsstyrelsen. Pengarna som han lånat har i många fall dragits av från hans lön vid ett senare tillfälle men reglerna är tydliga för hur det får användas och det står klart att det inte gått rätt till. Han försvarar sig med att han har viktigare saker för sig än att hålla koll på vad han gör med sitt tjänstekort.

— Nej. Jag kommer aldrig i mitt liv att lägga extremt mycket mera tid på att se till att vara noggrannare för att se till att några fel per år inte uppstår. Det skulle ta alldeles för mycket tid. Jag har viktigare saker att ägna mig åt, säger landshövdingen Carlsson.

I efterhand så framgår det även att Carlsson har vid sidan av sitt jobb som landshövding hela fem sidouppdrag som han utför på sin arbetstid som landshövding vilket ger honom en extrainkomst på 50 000 kronor. Som landshövding får han cirka 80 000 kronor i lön. Regeringen har stoppat honom från att ta fler sidouppdrag.

Källor:
Landshövdingen struntade i regler för kontokort
Landshövdingen stoppas av regeringen

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments