Lågvattenmärke när DN anklagar Aftonbladet för antisemitism

MASSMEDIA. Aftonbladet Kultur påstår ironiskt i sin podd Stormens utveckling att ”alla i Sverige är Adolf Eichman”, men exkluderar judar och invandrare. Detta har fått Dagens Nyheter att rasa om antisemitism.

Ett bråk har uppstått mellan Dagens Nyheter och Aftonbladet efter att både DN och Svenska kommittén mot antisemitism (SKMA) påstår att Aftonbladet Kulturs podd Stormens utveckling sprider antisemitism.

”Antisemitismen” ska ha bestått i att programledaren Ola Söderholm och den judiske komikern och Bonnier-släktingen Jonatan Unge hyllar judar och invandrare för sitt osvenska agerande under coronakrisen.

”Problemet” som då uppstår, enligt DN, är att judar uppfattas som mindre svenska än etniska svenskar.

Åsa Hidmark kommenterar Söderholms uttalande och Peter Wolodarskis reaktion i ett inlägg på Twitter:

Juden Jonatan Unge försvarar dock sin poddkollega och intygar att han inte har märkt av något av Söderholms påstådda antisemitism.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Wäring says:

  Svenskar kan inte utsättas för antisemitism.

 • Som sagts. befinner man sig inte en bra bit till vänster om Mao och Lenin är man fascist/nazist o.s.v.

  Det rör sig ju naturligtvis också om ett fall av spel för gallerierna.

 • Jan Hjelm says:

  Kulturavdelningarna och ledarredaktionerna i svensk press är ett enda sandlådekrig och navelskåderi att verkligheten aldrig får någon plats.När de skriver om litteratur, film och teater då är de så förnäma och skriver utstuderat konstlat om verk som ingen vettig människa bryr sig om. Någon jävla poet från Mongoliet och hennes frigörelse från postmarxistiska strukturer kan tillängnas en halv sida med analyser och hyllningar. Året efter kommer ett Nobelpris i litteratur, för ledamöterna i Svenska Akademien vill ju inte visa att de inte förstått ett skit av recensionen eller poesin.


 • Lämna ett svar