Lagrådet sågar regeringens samtyckeslag

INRIKES. Lagrådet sågar regeringens förslag gällande den nya så kallade samtyckeslagen. De menar bland annat på att man inte på förhand kan veta vilka handlingar som skulle kunna vara brottsliga och vilka som inte är det.

Regeringens förslag till en så kallad samtyckeslag i sexualbrottslagstiftningen, vilken sägs kunna göra kravet om att sex ska vara frivilligt tydligare, har nu sågats av lagrådet.

Lagrådets kritik innefattar bland annat att förslaget inte uppfyller kravet på förutsebarhet, vilket innebär att man på förhand inte kan veta vilka handlingar som skulle kunna vara straffbara och vilka som inte är det. Detta skulle då innebära att det istället kommer att hänga på vad den enskilda domaren kommer fram till.

— Den nya lagen skulle slå fast att sex ska vara frivilligt – parterna ska veta att den andra samtycker innan sex. Och det kommer nu hård kritik från lagrådet som huvudsakligen går ut på att det inte går att säga på förhand vilka handlingar som skulle vara brottsliga, säger Ekots inrikespolitiske kommentator Moderaternas rättspolitiske talesperson Tomas Tobé.

Men trots lagrådets kritik, meddelar justitieminister Morgan Johansson (S) att regeringen kommer att gå vidare med det nya lagförslaget samt att de har majoriteten av riksdagen på sin sida.

Källa:
Lagrådet sågar regeringens förslag till samtyckeslag

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
KarlMonsom Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Monsom
Medlem

tydligt att (((lagrådet))) gillar när svenska kvinnor skändas av babben-ngn annan slutsats kan man inte dra av deras inställning. Topparna inom domstolsväsendet är alla antivita masons(se frimurarlogerna)och vill Sverige illa

Karl-Путин A
Medlem

Att skicka in militären i de multikriminella invandrarghettona sågades också jäms med fotknölarna – inte lätt att vara världens första och enda feministiska regering.

Men om svenska kvinnor bara kunde lära sig att undvika berikarna så behövs vare sig samtyckeslagar eller gummiband runt handleden.