Utländskt lag skickas hem från Gothia Cup efter misstanke om sexuellt ofredande

INRIKES. Efter att tre flickor i 15-årsåldern blev sexuellt ofredade under invigningen av Gothia Cup i Göteborg under måndagskvällen har ett fotbollslag skickats hem då lagets ledare och ett flertal killar misstänks för ofredandet.

Det var i måndags som tre flickor i 15-årsåldern blev sexuellt ofredade under invigningen av Gothia Cup på Ullevi i Göteborg. Vid invigningens slut och när flickorna skulle lämna Ullevi blev de omringade av ett gäng bestående av 30-40 män som hindrade flickorna från att lämna platsen. De ska sedan bland annat ha tafsat på flickorna och pussat på dem.

En 35-årig man pekades ut som en av gärningmännen och det visade sig senare att han var ledare över ett fotbollslag som deltog i fotbollsturneringen.  Ledaren greps direkt och anhölls senare. Ledningen för Gothia Cup valde därefter att skicka hem laget från turneringen.

Enligt uppgifter ska fotbollslaget som skickades hem komma från Nordafrika.

Källa:
Gothia Cup skickar hem lag efter misstänkt sexuellt ofredande

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments