Lag om landsförräderi i Danmark

NORDEN. Ett lagförslag angående landsförräderi kommer på tisdagen att läggas fram i Folketinget. Förslaget gäller att danskar som ansluter sig till och krigar för exempelvis Islamiska staten ska kunna dömas för landsförräderi.

danmark-460x249

När Folketinget öppnar på tisdag kommer ett lagförslag angående landsförräderi att läggas fram. Förslaget gäller att danskar som väljer att ansluta sig till Islamska staten (IS) och slåss för dem i Syrien ska kunna dömas för landsförräderi.

Det betyder att reglerna för landsförräderi preciseras så att man kan straffas för det om man motarbetar Danmark, säger justitieminister Søren Pind.
Danmarks säkerhetstjänst hävdar i en analys att 115 människor rest till Irak och Syrien för att ansluta sig och kriga för IS. Enligt den danska säkerhetstjänsten har minst 19 av dem dödats.

Källa:
Danskt förslag om landsföräderi

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments