Labour vill få till ännu en Brexitomröstning – folket säger nej

BREXIT. Socialdemokratiska Labour försöker få till ytterligare en Brexitomröstning. Något som folket säger nej till.

Det socialdemokratiska partiet Labour vill att det brittiska parlamentet ska få rösta i frågan om det ska till ytterligare en folkomröstning om utträde ur EU. Allt för att stoppa ett utträde.

Förslaget kommer efter att premiärminister Theresa Mays halvmesyrer till Brexit krossades i parlamentet förra veckan. Nu räds politiker att Storbritannien kommer att råka ut för en ”hård Brexit”, utan handels- och andra avtal med EU.

Enligt undersökningar är dock folket mer positivt inställt till en ”hård Brexit”. 28 procent av britterna stöder nämligen ett utträde utan avtal med EU, vilket gör alternativet till det mest populära bland folket. Hela 56 procent motsätter sig dessutom en ny folkomröstning i frågan.

Källor:
Corbyn urges May to back Labour’s deal & option of 2nd referendum to break Brexit deadlock
POLLS: Britons Reject Second Referendum, Prefer Clean Break with EU

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Bo Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Bo
Medlem

Skuggregeringen och deras förlängda armar gör vad de förmår för att försöka hålla Storbritannien kvar i helvetesunionen. Blir intressant att få se var den här långa dragkampen mellan folket och dem bakom kulisserna slutar.