Kvinnomagasin utforskar ”rasfrågan”

MEDIA. Oprah Winfreys eget kvinnomagasin vill ”vända rollerna” och låta den ”vita privilegierade kvinnan” vara den som får känna på hur det är att vara i underläge.

I majutgåvan utav Oprah Winfreys tidning O, the Oprah Magazine har man tagit med en bildserie där man i debattsyfte har gett fotografen Chris Buck uppdraget att ”utmana” hur vi människor ”placerar andra i fack” utifrån vår egen världsbild.

Uppslaget kallas ”Let’s Talk About Race” (”Låt oss tala om ras”) och man har valt att ta med bilder där det är den vita kvinnan som fått byta plats med ”minoriteter i utsatta situationer”.

Det var tidningens chefredaktör Lucy Kalin som tog upp tankar och funderingar kring ämnet under ett samtal med Oprah och hon var ivrig att göra verklighet utav idén.

Kalin menar att syftet var att uppmuntra till en öppen diskussion kring förväntningar som finns på folk med olika etniciteter och vår status i samhället, eller att ”tala om elefanten i rummet”.

— Rasfrågan är ett känsligt ämne, så vi ville bidra till att underlätta i diskussionen och kunna lära utav varandra och utvecklas med det, menar Kalin.

Chris Buck menar att ”en bild säger mer än tusen ord” och här ser man hur det är de vita kvinnorna som skall pyssla om väninnor utav andra etniciteter medan de kan njuta omgivna utav lyx och överflöd. Skärmdump från mic.com.

— När du ser en bild med någon med en annan ’ras’ än din egna, vad är dina förväntningar på denne och hur utmanar vi dessa? Varför har vi vissa förutfattade meningar om vissa ’raser’ och förväntningen om att de skall passa upp på andra? frågar sig Buck i en intervju om hans fotografier.

Han berättar vidare att han inledningsvis upplevde det som en svår uppgift att ta sig an, då han som vit menar att det är lätt att glömma bort att det finns en verklighet utanför hans egen. Detta uppdrag var för honom en ”viktig påminnelse” om hur människor från andra raser har ett annat perspektiv på världen. Han hoppas att bilderna får stor spridning så att de kan användas som diskussionsunderlag. Till kritiker låter han hälsa att ”om någon känner sig träffad så är det för att man kommit åt en känslig punkt hos dem”.

— Det är viktigt för mig att vara involverad i nyheter som dessa, att bidra till att de nyanseras och blir intressanta. Det här är mitt jobb, menar Buck.

En annan bild visar en söt, vit, liten flicka som försöker välja en docka från hyllor fyllda utav färgade dockor i olika utförande. Skärmdump från mic.com.

Många har hyllat initiativet och kvinnor har på olika sätt, genom exempelvis Twitter och insändare, kommenterat med att de länge känt sig underlägsna och saknat samhörighet i ett samhälle som domineras utav ”vit kultur”.

Men tilltaget har även kritiserats för att vara ett försök till så kallad omvänd rasism där man utmålar ”vita människor” som förtryckare och att det finns en generell uppfattning om att kvinnor av annan etnicitet ges lägre status och utnyttjas på grund utav detta.

Källa:
Tro, hopp och mod – ”Vi har all anledning att vara stolta”

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

43 Kommentarer till "Kvinnomagasin utforskar ”rasfrågan”"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
)))Allan(((
Gäst
Nybörjare

Den vita flickans valmöjlighet av docka illustrerar det idiomatiska uttrycket ”att välja mellan Pest eller Kolera.

Red Pill ?
Gäst
Nybörjare
Red Pill ?

Because I’m not scared of whiter people:
https://youtu.be/tkpUyB2xgTM?t=5m9s

Because he hits others:
https://youtu.be/tkpUyB2xgTM?t=6m13s

Barns ärlighet.

Red Pill ?
Gäst
Nybörjare
Red Pill ?

Because his eyes are pretty, and his race too:
https://youtu.be/tkpUyB2xgTM?t=6m24s

Pierre
Gäst
Nybörjare
Pierre
Red Pill ?
Gäst
Nybörjare
Red Pill ?

Klart att flickorna vill ha vita dockor. Det är naturligt och skall inte skuldbeläggas.

ANDERϟϟON
Gäst
Nybörjare

Inte ens negerflickor vill ha fula negerdockor – varför inte acceptera sanningen?

Red Pill ?
Gäst
Nybörjare
Red Pill ?

Vithet är vackert, helt enkelt. :)

ANDERϟϟON
Gäst
Nybörjare

Och apmutanter är fula, eller hur?

Red Pill ?
Gäst
Nybörjare
Red Pill ?

Du menar icke-vita? Nej, alla icke-vita är inte fula. Men det är ju helt klart så att vita är vackrare än andra generellt sett.

ANDERϟϟON
Gäst
Nybörjare

Nej, jag menar apmutanter.

Red Pill ?
Gäst
Nybörjare
Red Pill ?

Du menade så klart negrerna. Ber om ursäkt.

Nej, alla negrer är inte fula:
http://www.short-haircut.com/wp-content/uploads/2013/12/Beautiful-Short-Hairstyles-for-Black-Women-1.jpg

Men visst är de på det generella planet mindre vackra. Så är det ju.

Red Pill ?
Gäst
Nybörjare
Red Pill ?

Formulerade mig lite dumt. Det jag menade var att det finns fler vackra vita än vackra svarta. Sen så är det naturligtvis så att de vackraste svarta inte kan mäta sig med de vackraste vita.

Red Pill ?
Gäst
Nybörjare
Red Pill ?

Sen så kan man ju tycka att hela den är diskussionen är en smula idiotisk. Och det kan jag till viss del hålla med om.

Självklart så är det en smaksak vad man tycker är vackert. ;)

ANDERϟϟON
Gäst
Nybörjare

Du behöver inte skämmas för dina ”normbrytande” böjelser – så länge du inte lever ut dem aktivt :)

Red Pill ?
Gäst
Nybörjare
Red Pill ?

Självklart så har jag inga planer på att rasblanda. Jag älskar min vithet och de nordiska folken och vill inte bidra till utrotningen av oss nordbor.

Om jag någonsin ska ha barn så ska de vara renrasiga och vita som snö. ;)

nyfiken
Gäst
Nybörjare
nyfiken

Riktigt fula jävlar!

Macedon
Gäst
Nybörjare
Macedon

Vita kvinnor kan välja att vara i ”underläge”, men Operan kommer förbli, ful, tjock och beroende av vita för att fortsätta med sitt meningslösa program.

En tjock svart prick på rutan som man vill trycka bort.

Hugin
Gäst
Nybörjare
Hugin

Motbydelig. Opra for prison. Make it a male prison.

Jens N
Gäst
Nybörjare
Jens N

Ja gud va hemskt med en vithetsnorm i vita länder. Varför måste alla bo precis där vi bor? Det hjälpte tydligen inte att flytta norrut. Ska vi behöva flytta till centrum utav polcirkeln för att andra folkslag ska lämna oss ifred?

Red Pill ?
Gäst
Nybörjare
Red Pill ?

Varför flyttar de inte om ”vithetsnormen” stör dem så himla mycket? Vill de t. ex. ha negernormen så finns det massvis med länder i Afrika där de kan bo.

-VK-
Gäst
Nybörjare
-VK-

Hur skall de annars kunna leva i länder med hög levnadsstandard? De är ju fullkomligt inkapabla att skapa det sjävla.

Deras egna länder belönar dom ju heller inte för att i praktiken bara finnas till, likt våra. Man kan heller inte alltid utnämna sig till evigt offer för ”förtryckande rasistiska strukturer” och skylla sina misslyckanden därpå, i ett land där alla är samma grupp som en själv.

-VK-
Gäst
Nybörjare
-VK-

Kan väl också tillägga att vi nog alla vet vilka de framförallt syftar på.. det må vara asiater på första bilden, men det tenderar inte vara dessa som sitter och gnäller och gnyr om ”vithetsnormer” i de vita länder de själva valt att flytta till.

Det är ett beteende som främst återfinns hos svarta och dylikt.

Hugin
Gäst
Nybörjare
Hugin

De kommer for at de ikke har utviklet evne selv til å oppnå noe uten å stjele fra andre som er dumme nok til å gi fra seg hva de har.

Red Pill ?
Gäst
Nybörjare
Red Pill ?

Varför har vi vissa förutfattade meningar om vissa ’raser’

Anledningen till att det finns ”förutfattade meningar” och ”stereotyper” är för att det finns tydliga generella skillnader mellan raserna som till och med ett litet barn kan se.

ANDERϟϟON
Gäst
Nybörjare

När den vita rasen ska hatas, då är plötsligt ras inte en social konstruktion.

Morningstar
Medlem
Nybörjare

Åker jag dit för HMF nån gång skall jag hänvisa att ras bara är en social konstruktion.

ANDERϟϟON
Gäst
Nybörjare

Tänk på att även social konstruktion kan klassas som folkgrupp i det kulturmarxistiska dårhuset Sverige.

Kön t.ex. är ju en social konstruktion, ändå kan man åka dit för HMF om man ”sprider hat” mot det kvinnliga könet, genom att t.ex säga att de är mindre lämpade som brandmän.

Fredrika
Medlem
Nybörjare
Men detta var väl ganska bra, eller? Det är naturligtvis ett problematiskt tilltag för antirasister. Logiskt sett innebär anrtrasim, beroende på stipulationer, antingen rasism eller ”arasism”. Men vad innebär antirasism för kulturmarxisterna i ett projekt som detta Oprahprojekt ? De bör förmås att erkänna att det antingen innbär rasism som ett sätt att förtrycka vita, eller åtminstone att de erkänner rasernas existens och betydelse för varje samhälle. Jag tror inte att det finns någon annan intellektuellt koherent lösning för dem. Hade de varit ”arasister” hade de aldrig ens kommit på tanken att genomföra detta projekt. De är helt enkelt falska… Läs mer »
Red Pill ?
Gäst
Nybörjare
Red Pill ?

Antirasism = Antivitism

Antirasism innebär alltid antivitism i slutändan. Det är därför som ”anirasismen” existerar. Meningen är att vita ska känna skuld och acceptera sin egen undergång.

Vera Oredsson
Gäst
Nybörjare
Vera Oredsson

När jag var ung frågade mig arbetskamrater varför jag aldrig solade för att bli brun utan helst sam i vattnet. Svarade; Jag är glad över att vara född vit. Det toga aldrig illa upp då. I dag kallas det väl rasism. Varför påtvinga oss en antivit inställning? Förstår det helt enkelt inte. Självdestruktivitet skapar psykologiska problem med självmord bland unga och drogmissbruk m.m. som ni ser. Glädjen över vårt vita rasliga arv och att kämpa för det i konstruktiv anda är modellen!
m.

lennart gustafsson
Gäst
Nybörjare
lennart gustafsson

hej Vera jag vill bara ytters försiktigt ej heller kränkande påpeka att måttligt solande givetvis med förnuft är ett av dina större skydd mot cancer,tack vare solen och våra gener sedan lång tid tillbaka så bildas D-vitamin som skyddar mot hudcancer och flera andra cancerformer inne i kroppen.Solskyddsfaktorn den enda som fungerar är kläder,inga salvor! Det får du kolla upp själv.Lycka till.

Vera Oredsson
Gäst
Nybörjare
Vera Oredsson
Tog inte illa upp — tvärtom. Men att ligga i solen gav och ger mig alltid oro och aktivitetskraft så jag arbetade hellre i solen medan frost gör mig på dåligt humör, har redan fått en släng av Basaliom som jag opererades för på överarmen. Kan vidare berätta en liten lustighet. Märket såg ut som sossarnas ros. Jag sa till läkaren : ”jag är absolut INTE socialdemokrat – vill ha bort märket.” Den vänliga Dr skrattade och medgav märkets tecken. Efter behandlingen bad han mig att sträcka högerarmen rakt fram. ”Tok där, jag vill inte anmälas för hets mot folkgrupp”… Läs mer »
Sigge
Gäst
Nybörjare
Sigge

När jag ser en neger i Europa får jag spyreflexer men när jag ser negern i Afrika har jag inga problem.Låt var ras vara på sin plats så blir det inga problem.

Red Pill ?
Gäst
Nybörjare
Red Pill ?

Precis. Jag har ingenting emot negrer så länge de bor i sina egna länder. Alla folkslag och raser har rätt att existera. Inget tu tal om det. Men att blanda alla världens folkslag är oerhört destruktivt och leder enbart till elände.

Jag personligen älskar den biologiska mångfalden i världen och tycker att det är något oerhört vackert. Det är bland annat därför som jag är emot mångkultur och rasblandning eftersom det i slutändan leder till utrotning av den biologiska mångfalden.

ANDERϟϟON
Gäst
Nybörjare

Jag sk*ter i den biologiska mångfalden så länge den vita rasen drar det längsta strået. Tänk att få vakna en morgon och vara helt ovetande om vilket ofattbart lidande vissa raser åsamkat mänskligheten.

Red Pill ?
Gäst
Nybörjare
Red Pill ?

Ja, jag håller med dig. Utan vita i världen så kvittar allting annat.

-VK-
Gäst
Nybörjare
-VK-

Ja oy vey. Jag känner mig något enormt kränkt när jag ser dessa bilder, hur skall jag överleva?? Eller vänta – jag bara rycker på axlarna åt dom. Så var det. Kanske är för att jag är vit man istället för vit kvinna då..?

För det kan väl helt enkelt inte vara så att dessa icke-vita är ett patetiskt gäng gnällspikar som desperat försöker skylla sin underlägsenhet på andra? (framförallt vita)

Frasse
Gäst
Nybörjare
Frasse

Jag skulle bränna ner judens butik om min blonda dotter bara kunde välja mellan ”undermänniskor”.

Sverre Svensson
Gäst
Nybörjare
Sverre Svensson

De svarta är inte förtryckta, de har ju i princip mer eller mindre en hel kontinent för sig själva.
j-la nonsens.

Mia
Gäst
Nybörjare

Men sluta bo i vita länder då era puckon!Så problemet löst :D

Ferdinand
Gäst
Nybörjare
Ferdinand

Herregud vilket larv. Hur är det i Afrika, egentligen. Där är svart normen. Och vem protesterar mot detta?

Anders Jonsson
Gäst
Nybörjare
Anders Jonsson

Vidrigt kvinnomagasin.

Odal
Gäst
Nybörjare
Odal

Hyckleri.
Det finns ju inga raser enligt vurmarna.
Jag förvisar där solen aldrig skiner!
:-)

wpDiscuz