Kvinnliga SD-politiker skulle diskutera budget – började slåss

POLITIK. Två kvinnliga SD-politiker hamnade i slagsmål under ett internt möte där de skulle diskutera en budget.

Igår hade Sverigedemokraterna lånat fullmäktigesalen i Falköping för att hålla ett budgetmöte. Medverkade gjorde bland andra riksdagsledamoten Hanna Wigh som också företräder SD i Falköpings kommunfullmäktige.

Mötet spårade dock ur och Wigh hamnade i slagsmål med en kvinnlig partikollega. Polisen har nu fått in två anmälningar. En anmälan uppger att en av personerna blivit slagen två gånger på kinden och en gång i pannan, den andra anmälan är en motanmälan om olaga hot.

— Jag har lämnat in en polisanmälan och tänker inte kommentera mer än så, säger Wigh till Falköpings tidning.

I ett uttalande till P4 Skaraborg förtydligar Wigh att hennes version är att hon attackerades av sin partikamrat och svarade med att knuffa undan den andra personen.

Från centralt håll har SD lagt locket på och meddelar att de avvaktar polisutredningen och kommer ta ställning till det inträffade när rättsprocessen är över.

Källa:
SD-möte slutade i slagsmål

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om