Kvinnlig saudisk influencer förlorar sina barn efter att hon tatuerat sig och skaffat grönt hår

SAUDIARABIEN. En kvinnlig influencer på sociala medier förlorade sina barn i rätten till fadern. Domstolen ansåg att hon var en olämplig förälder för att hon färgat håret grönt, tatuerat sig och lagt upp träningsbilder.

Refa Al-Yemi är en saudisk kvinnlig influencer som har en följarskara på TikTok och Snapchat där hon lägger ut porträttbilder på sig själv och när hon tränar. Nyligen bestämde en saudisk domstol att hon var en olämplig förälder för att hon var en personlig tränare, lagt upp bilder från när hon tränade på sociala medier, färgat håret grönt och tatuerat sig.

Fadern som påpekade detta för rätten fick därför full vårdnad över deras barn. På bilderna från den brittiska tidningen The Sun kan man se att Al-Yemi också har skaffat näsring.

Skärmbild Twitter Refa Al-Yemi

En tid efter domstolsbeslutet försvann hon plötsligt från sociala medier och vissa trodde att hon hade blivit hedersmördad. Vad saudisk polis fann var att hon blivit kidnappad av sin familj för de ansåg att hon bringade skam över hela familjen för sitt beteende, det är oklart om familjen hade tänkt mörda henne eller bara försöka ändra hennes livsstil. Polisen arresterade familjemedlemmarna men lät inte Al-Yemi gå fri utan hon sattes i ett vårdhem av myndigheterna.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments