Kvinna skrev att våldtäktsmän borde utvisas – åtalas för åsiktsbrott

INRIKES. En kvinna skrev på Facebook att hon tycker att invandrare som gruppvåldtar inte hör hemma i Sverige. Nu åtalas hon för gummiparagrafen ”hets mot folkgrupp”.

I en särskild grupp på Facebook skrev en kvinna från Halmstad förra våren ett kritiskt inlägg gällande åtta män som våldtog en kvinna på ett asylboende i Småland år 2011. I kommentaren ska hon bland annat ha skrivit ”varför i helsike är asen kvar i vårt land” och nämnde våldtäktsmännens etnicitet. Hon skrev också att de som lät ”brottslingarna stanna kvar i landet borde fängslas”.

En privatperson hade blivit kränkt och polisanmält kvinnan. Samma person ska tidigare ha sett ett annat inlägg skrivet av samma kvinna, i vilket hon uttryckte avsky mot män som gift sig med minderåriga i sina hemländer och sedan ”flytt” till Sverige.

Enligt förundersökningen ska kvinnan i den andra kommentaren även frågat sig om det skulle finnas två lagar i Sverige, en för svenskar och en för de som har koraren som sin heliga skrift.

I förhör ska kvinnan erkänt att hon har skrivit inläggen, men nekar till brott. Hon har också sagt att hon är arg på regeringen.

”Jag vill vara ärlig. Jag talar ur hjärtat. Jag erkänner att jag skrivit dessa men inte att jag är hatisk. Jag har vänner som är muslimer. Men de som våldtar och mördar skall inte vara här”, sade hon i förhör.

Kvinnan åtalas nu för gummiparagrafen ”hets mot folkgrupp”.

Källa:
Halmstadkvinna åtalas för hets mot folkgrupp

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

7
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Karl AKarlCaesar-AureliusVeraMikael Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

Känns som att rättsväsendet lägger ner mer möda på att åtala skötsamma medborgare för oskyldiga meningsyttringar än faktiska brott som våldtäkt och mord i dagens Sverige.

Mikael
Medlem

Arga svenskar är i förlängningen ett större hot mot systemet än kriminella blattar därför måste man slå ned på alla missnöjesyttringar tidigt
innan det blir för omfattande.

Vera
Medlem

HMF klubben ökar – ett sund tecken!

Caesar-Aurelius
Medlem

Här staplas misstagen ovanpå varandra:

1. Använder spion- och påverkansappen ”Facebook” …

2. … och gör det i eget namn!

3. Tar överhuvudtaget emot delgivningen om att hon har kallats till åsiktsförhör!

4. Går på åsiktsförhör frivilligt?! (Hoppas att taxin var skitdyr.)

5. Öppnar munnen mer än för att säga ”Jävla svagt kaffe ni bjuder på och var är kanelbullen? Jag hoppas att det är hembakt, för köpebröd vill jag inte ha!”

6. ERKÄNNER????!!! (Hahaha, man storknar!)

7. Skyller ifrån sig på att hon minsann ”har mûslimer som vänner”?! (Kanske därför som hon blev anmäld av en … )

Karl-Путин A
Medlem

Den sista punkten är helt klart den mest graverande.

Karl
Medlem

Jag instämmer till 100 %:

Varför i helsike är asen kvar i vårt land?

De som lät brottslingarna stanna kvar i landet borde fängslas!

Sug på den, du Näthatsgranskare, du din satans Castro-lakej!

Caesar-Aurelius
Medlem

Låt mig därför upprepa frågan till röda fru åklagaren: varför i helsike är asen kvar i vårt land? Varför har du och dina kretiner till kolleger inte gjort ert jobb, nämligen att lagföra kräken och begära dem utvisade efter avtjänat straff (utan sedvanlig blatterabatt)? Är det kanske ordvalet (”helsike”, ”asen”) som avgör graden av ”hat” och därmed triggar åsiktsbrottet? Låt mig då i all hast omformulera frågan till röda fru åklagerskan på politiska och juridiska: Herr talman! Det har i debatten förekommit uppgifter om att tungt kriminellt belastade gärningsmän åtnjuter ett fortsatt asylprivilegium, trots förekomsten av osedvanligt grova sexualbrott vid… Läs mer »