Kvinna ljög om ”ljushyad” våldtäkt – misstänks ändå inte för brott

BROTT. En kvinna har medgett att hon farit med osanning när hon uppgav för polisen för två veckor sedan att hon hade blivit våldtagen av en ljushyad man i Luleå. Trots lögnen är kvinnan inte misstänkt för något brott.

Det var för två veckor sedan som en kvinna uppgav för polisen att hon hade blivit överfallen och våldtagen i området Bergviken i Luleå. För ovanlighetens skull gick polisen ut med den påstådda gärningsmannens signalement och sa att de eftersökte en ”ljushyad man i 25-30-årsåldern” misstänkt för brottet.

Ett omfattande utredningsarbete sattes igång med ledde inte någon vart och kvinnan har nu medgett att hon lämnat osanna uppgifter.

— Vi har lagt ner förundersökningen eftersom vi har kunnat fastställa att det inte har hänt och det har vi gjort dels genom att vi ju har haft en ganska omfattande utredning igång och inte kunnat hitta någonting som stärker det här och så har hon [påstådda offret red.anm.] vid ett senare tillfälle vid förhör berättat att hon lämnat osanna uppgifter, därför så har vi lagt ner alltihop för det har inte hänt någonting, säger polisens kommunikatör Kristina Lantto till Nordfront.

På frågan om kvinnan nu är misstänkt för brott för att ljugit för polisen svarar Lantto att hon inte är det, trots att kvinnan farit med osanning och satt igång ett omfattande utredningsarbete.

När Nordfront frågar om hur det kommer sig att hon inte är misstänkt för brott, trots att hon anmält ett påhittat brott, svarar Lantto:

— De detaljerna har inte jag. Jag vet inte vad de grundar det på. Jag fick bara den informationen att hon inte är misstänkt för brott.

Varför kvinnan ljög om att ha blivit våldtagen och varför hon just sa att gärningsmannen var ”ljushyad” är ännu oklart.

Källor:
Fynd på platsen – men ingen gripen
Polisen släpper information om misstänkt

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
ChristerSigfridKarl AAnnaAnders Jonsson Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Anders Jonsson
Medlem

Kvinnan ljög därför att hon är en anti-vit motståndare i det pågående raskriget.

Anledningen till att kvinnan inte utreds för brott är därför att polismyndigheten liksom hela den sinnessjuka korrumperade kriminella statsledningen i det som kallas konungariket Sverige också deltar i raskriget på (((fiendens))) sida.

Hell seger!

Karl-Путин A
Medlem

En annan anledning är att få ut pengar på försäkringen – krävs bara en polisanmälan. Hon försökte alltså slå två flugor i en smäll, men pallade inte för trycket.

Anonym
Medlem
Anonym

J*darna ljög om förintelsen misstänks ändå inte för brott.

Sigfrid
Medlem

Troligen en batikhäxa som hatar vita män.

Lingonet
Medlem

Uppenbarligen inget brott att göra VAD SOM HELST mot en vit man.