Kvinna lades in på sjukhus – blev väckt av penis i ansiktet

SEXUALBROTT. När en kvinna lades in på Karolinska universitetssjukhuset för krampanfall fick hon en otrevlig överraskning när hon vaknade upp. Hennes rumsgranne hade nämligen bestämt sig för att lägga sin penis i hennes ansikte medan hon var nedsövd.

Under förra lördagen åkte en 21-årig kvinna från Sollentuna in akut på Karolinska universitetssjukhuset på grund av krampanfall. Hon hamnade på neurologmottagningen och fick dela rum med en man i övre medelåldern, som var väldigt mån om att dörren till rummet skulle hållas stängd.

Till Mitt i Stockholm berättar kvinnan att hon var väldigt trött och inte då reflekterade över sin rumskompis underliga krav, men säger att hon i efterhand helst hade haft dörren öppen.

Kvinnan var trött och utmattad av narkosen och medicineringen och somnade därför tidigt. Men vid halv elva-tiden vaknade hon av att mannen stod vid hennes säng.

— Han har hela sitt kön mot mitt ansikte. Jag är svag, har dropp och grindarna på sängen är uppe. Jag försöker sträcka mig efter larmknappen, men han slår undan min hand och frågar om jag kan suga av honom, berättar kvinnan för Mitt i Stockholm.

Till slut ska hon ha lyckats larma personal, som tog henne därifrån.

— Jag gråter och är i chock men lyckas berätta vad som har hänt. De säger att de ska avvakta med att anmäla eller ringa polisen tills nästa dag när chefen är på plats, men för mig känns det absurt, det här kan inte vänta, berättar kvinnan vidare.

Hon lyckade dock kontakta sig far, som ringde polisen direkt. Samma kväll förhördes både hon och mannen, varpå hon fick en förklaring att den manlige patientens ”sjukdomstillstånd” kunde ligga bakom beteendet.

— Hur kan personalen låta mig dela rum med honom när de visste om det? Och varför gick de med på att dörren till rummet skulle vara stängd? Något sånt här ska inte kunna hända när man är som mest utsatt, säger kvinnan.

Karolinska universitetssjukhuset vill inte kommentera händelsen, med tanke på den pågående polisutredningen. När kvinnan i efterhand försökte begära ut en incidentrapport så fanns ingen, trots att man från sjukhuset berättat för henne att en sådan skulle skrivas.

Till Mitt i Stockholm säger Karolinska att män och kvinnor under vissa omständigheter kan dela rum. Man vill dock inte svara på frågan om det förelåg sådana omständigheter i detta fall.

Källa:
Alice låg på sjukhus – väcktes av sänggrannens kön

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Leif
Nybörjare
Leif
1 år sedan

Jag behöver inte säga vad som skulle hända om jag vaknade på sjukhuset med en penis i ansiktet….

Lingonet
Nybörjare
Lingonet
1 år sedan
Reply to  Leif

”Good morning captain, good morning to you eh eh eh eh eh.. (mule skinner blues)

Karl-Путин A
Nybörjare
Karl-Путин A
1 år sedan

Rent formellt har sjukhuset, som har visat sig vara sjukt över förväntan, inte gjort något fel eftersom kön är en social konstruktion och den k*kbärande kroppen kanske identifierade sig som en kvinna när den lades in. Eller så kanske man råkade bokföra den unga kvinnan under fel könstillhörighet av de nu officiella 70 facebook-könen.

Vi får se om en utredning kommer till stånd som kan skingra frågeställningarna.