Kvinna knuffades ner framför tåg i Lund

MORDFÖRSÖK. En man valde slumpvis ut ett offer på järnvägsstationen och släpade ner kvinnan framför ett inkommande godståg.

Lund Central. Foto: Sigfrid Lundberg (CC BY-SA 2.0).

En 33-årig man som har uppehållsadress i Norge sitter anhållen, misstänkt för försök till mord i Lund. Sent på måndagskvällen drog han ner en 73-årig kvinna på järnvägsspåret precis när ett godståg skulle passera stationen.

— Han har ingen tidigare koppling till kvinnan, vad vi har kunnat se, säger Magnus Lefèvre som är vakthavande befäl vid polisen Region Syd.

Enligt uppgifter från vittnen verkar mannen ha valt ut kvinnan slumpvis och släpat ner henne framför tåget.

— Av någon anledning vi inte känner till knuffade han ner henne på spåret och hon blev påkörd av godståget. Flera personer blev vittnen till händelsen och chockades, säger Lefévre.

Mannen rapporteras själv ha klättrat tillbaka upp på perrongen, satt sig på en bänk och börjat skaka. Där satt mannen tills polis kom till platsen och omhändertog honom.

Räddningstjänsten hjälpte till att ta upp kvinnan från spåret. Kvinnan fördes sedan till sjukhus med svåra skador.

Källa:
Vittnen: Kvinnan valdes – släpades framför tåget

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

7
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
GrottbjörnenEthnyRokvikenVera Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Vera
Medlem

Skrev förut att vi också kan drabbas som Tyskland. Säg till Era nära och kära att hålla sig långt ifrån spåret tills tåget stannat, särskilt tunnelbanan är riskfullt !!

Rokviken
Medlem

Denna händelse är så fruktansvärd att det blir svårt att ta in. Bra råd.

Ethny
Medlem

Hade dock tyvärr inte hjälpt i det här fallet, denna kvinna blev även dragen till spåret. Helt sinnessjukt tragiskt fall. Att inte stå nära spåret är väldigt viktigt och som du säger, bra att varna nära och kära. Däremot måste man även vara enormt uppmärksam på allt och alla om man nu inte är det. Är man då lite äldre eller ett barn kan det gå väldigt fort. Att ingen gick in för att hjälpa förstår jag inte då det ska ha funnits en del vittnen. Fast i o f är det väl alltid så att nästan ingen vågar ingripa.… Läs mer »

Vera
Medlem

Jag tror att det beror på handfallenhet, inte feghet eller nonchalans. Ett folk som i många långa år har haft fred och ro är inte vana vid dessa nyinkomna gener med våldstendenser. Drogerna har också bidragit. Vi MÅSTE lära oss självförsvar och NMR gör det – just för att skydda oss mot nyinkomna våldsverkare. Men som demokratierna alltid gör och gjort så vänder de på spjutet åt fel håll.

Ethny
Medlem

Du har givetvis rätt, menar inte att rädsla motsvarar feghet i det jag skrev. Det är oftast rädslan som får folk att agera, om man då inte paralyseras av den. Där kan självförsvar rädda ens liv. Pratar däremot inte enbart om Sverige, eller vita för den delen. Icke-vita är nog något sämre på den punkten oavsett om det handlar om olyckor, våldsdåd eller liknande. Kanske är delvis betingat? I alla fall den slutsatsen jag har dragit efter alla de tusentals videoklipp man har sett där det har skett diverse olyckor och dylikt. Lite ungefär som när en större grupp bisonoxar… Läs mer »

Ethny
Medlem

Medger att meningen ”låtsas som att ingenting har hänt” är kasst beskrivet och oftast så är inte fallet.

Grottbjörnen
Medlem

Spekulerar nu, men det värsta av allt är alla ynkryggar som bara står och tittar på när de ser sådant hända, i ett friskt samhälle hade han aldrig kunnat göra så för riktiga friska män med moral och ryggrad hade ingripit