Kvinna i koma födde barn – polisen utreder våldtäkt

UTRIKES. En kvinna i USA som har legat i koma i tio år har fött ett barn. Nu dna-testas samtliga manliga anställda vid vårdföretaget och polisen har inlett en omfattande brottsutredning om våldtäkt.

En 29-årig kvinna i Phoenix i USA, som har varit i ett vegetativt tillstånd sedan ett drunkningstillbud för mer än tio år sedan, födde en son i slutet av december. John Michaels, advokat för kvinnans familj, säger i ett uttalande att familjen är mycket upprörda över ”försummelsen av deras dotter”.

Polisen har nu inlett en omfattande brottsutredning om våldtäkt, där man bland annat begärt dna-prover från samtliga manliga anställda vid vårdföretaget Hacienda Healthcare i Phoenix. Vårdföretaget skriver i ett uttalande:

Vi kommer fortsätta samarbeta med polisen och andra utredande myndigheter för att få fram fakta i denna djupt oroväckande, unika situation.

Det är inte fastslaget att förövaren är en anställd på vårdföretaget, men även om det skulle vara någon utomstående väcker det om frågor om patienternas säkerhet på anläggningen.

Haciendas vd avgick under måndagen, ett beslut som enhälligt godtogs av styrelsen.

Händelsen har även lett till diskussioner om förhållandena på andra, liknande vårdanläggningar i USA, och fått inblandade myndigheter att börja se över olika säkerhetsrutiner, skriver AP.

Källa:
Comatose woman who had baby is hospitalized, police say

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Fredrika
Nybörjare
Fredrika
1 år sedan

Jag minns en liknande nyhet för några år sedan. Tror det skedde i Danmark. Kvinnan i koma där blev inte gravid men de kom ändå på vårdaren som utnyttjade henne. Hon vaknade senare ur sin koma. Ville inte att vårdaren skulle straffas. Sa sig inte bry sig om att hon blivit utnyttjad för hon var inte vid medvetande och var alltså inte ens ”där” sa hon. Och chockade nyhetsläsarna med att säga att ”om det gav honom nåt så var det ju bra”. Knäppt alltihop tycker jag.