Kvinna i 20-årsåldern våldtagen på krogen – misstänkt gärningsman gripen

BROTT. Under natten till annandag jul fick polisen in ett larm om en krogvåldtäkt i Linköping. En man i 30-årsåldern greps kort därefter misstänkt för övergreppet.

Det var under natten till tisdagen som polisen fick in ett larm om att en kvinna hade våldtagits på en krog i Linköping. När polis anlände till platsen befann sig fortfarande den misstänkte gärningsmannen kvar på krogen och kunde därmed gripas. Offret, en kvinna i 20-årsåldern, fördes till sjukhus.

— Hon fördes direkt till sjukhus och har där sällskap av anhöriga. Hon har fått vård och blivit undersökt för utredningens räkning, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen i region öst.

Under tisdagsmorgen var den misstänkte förövaren, som är i 30-årsåldern, fortfarande gripen. Åklagare hade då ännu inte fattat beslut om huruvida han ska anhållas som misstänkt för brott.

— Jag förutsätter att han blir anhållen, säger Agnevik.

Juldagsnatten var stökig i Östergötlands största städer. Sammanlagt frihetsberövades omkring 50 personer i Linköping och Norrköping. Huvuddelen av ärendena gällde fylla, bråk och störande av allmän ordning i krogmiljö, enligt polisen.

Källa:
Misstänkt våldtäkt på krog

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om