Kurder enas med syriska regeringen mot Turkiet

UTRIKES. Syriska regeringsstyrkor ompositionerar sig nu för att möta turkiska styrkor i norra Syrien, som nu genomför en offensiv mot kurderna.

De kurdiska SDF-styrkorna har nu inlett ett samarbete med den syriska regeringen för att bemöta de turkiska styrkor som nu genomför en offensiv mot kurderna i norra Syrien.

De syriska styrkorna kommer bland annat placeras i gränsstaden Kobane, som blev känd tidigare under det syriska inbördeskriget.

Turkiet har motiverat sitt intrång i Syrien med att man vill upprätta en buffertzon för att undvika kurdiska intrång i Turkiet. De menar även att de kommer att omlokalisera miljontals syriska flyktingar som för tillfället befinner sig i Turkiet till buffertzonen.

Samtidigt har även USA påbörjat en tillbakadragning av den militära personal man tidigare haft i området, något kurderna ser som ett svek.

Källa:

Syrian army moving to face ’Turkish aggression’ in country’s north – state media

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments