Kungsbacka vill införa tillståndskrav för tiggare

MÅNGKULTUREN. Det kan bli stopp för oreglerat tiggande i Kungsbacka om länsstyrelsen anser att de nya kraven kan införas.

I tisdags kväll röstade kommunfullmäktige i Kungsbacka ja till förslaget att reglera tiggeriet på gatorna.

Röstsiffrorna blev 33 för och 27 emot.

Ja-partierna var Moderaterna, Kristdemokraterna, Sverigedemokraterna och det lokala partiet Kungsbackaborna.

— Det är fri rörlighet i hela EU. De får komma hit och jobba om de vill, eller så får man åka hem och jobba där. Så enkelt är det, säger Hans Forsberg (M) som är kommunstyrelsens ordförande.

— De måste jobba och bidra till samhället. För att det har visat sig att det är rätt mycket brott omkring tiggeri, fortsätter han.

Socialdemokraterna är dock missnöjda med beslutet.

— Vi anser inte att de här människorna är till besvär för någon. Polisens insatser behövs för helt andra saker, säger Elisabeth Lyckevall (S).

Tiggeriregleringen innebär att tiggare måste söka tillstånd hos kommunen för att tigga. Innan en sådan reglering kan effektueras ska länsstyrelsen ta ställning till om tillståndskravet går att införa eller inte.

Källa:
S i Kungsbacka: Vansinnigt med krav på tiggeritillstånd

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Karl-Путин AAndreas Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Andreas
Medlem

” Vi anser inte att de här människorna är till besvär för någon.”

Dessa ”EU-medborgare” har exporterat 100-tals miljoner kronor ur landet på bara några korta år och förstört otaliga natursköna platser runt omkring i Sverige. Att Elisabeth inte verkar vara medveten om detta, diskvalificerar henne som förtroendevald.

Karl-Путин A
Medlem

Om det ändå hade handlat om att förbjuda tiggare. Då hade dessa sk eu-migranter lämpats av i närmast föregående ankomstland, Danmark, Tyskland eller Polen och så hade vi blivit kvitt problemet.

Nu är det alltså själva tiggeriet som ska förbjudas, vilket innebär att de sk eu-migranterna helt ostört kan fortsätta med sin kriminalitet med inriktningar som prostitution, åldringsrån och metallstölder.

Varför inte ta ett helhetsgrepp och utarbeta en slutgiltig lösning på problemet?