Kungälvs kommun ger sig inte – överklagar Motståndsrörelsens mötestillstånd till högsta instans

KUNGÄLV. Efter att både Förvaltningsrätten och Kammarrätten dömt till Nordiska motståndsrörelsens fördel väljer nu Kungälvs kommun att överklaga mötestillståndet till Högsta förvaltningsdomstolen.

Att mötesfriheten är något som de folkförrädiska politikerna i Kungälv hatar är något som stått klart sedan länge. Deras hat mot mötesfriheten har dock nu nått ännu större proportioner då de valt att överklaga Nordiska motståndsrörelsens tillstånd att anordna valmöten till Högsta förvaltningsdomstolen. Detta trots att de tidigare fått nej från både Förvaltningsrätten och Kammarrätten.

Ingenting tyder i skrivande stund på att Högsta förvaltningsdomstolen skulle fatta ett annorlunda beslut än de lägre instanserna. Så här motiverade Kammarrättens ordförande Petter Classon sitt beslut att avslå Kungälvs kommuns överklagan:

”Kammarrätten instämmer i förvaltningsrättens bedömning att eftersom Polismyndigheten har ansett att ordning och säkerhet kan upprätthållas vid sammankomsterna, så går det inte att begränsa den grundlagsskyddade mötesfriheten på det sätt som Kungälvs kommun vill.”

Kommunen yrkade även på inhibition, något som avslogs direkt av Högsta förvaltningsdomstolen. Det är dock i nuläget oklart ifall Kungälvs kommun kommer beviljas prövningstillstånd.

Källa:
Målnr 4701-18

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

7
Lämna en kommentar

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Karl-Путин ASigbjornValhallaRokvikenLingonet Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Tobias
Medlem

Folkförrädare!
Ni kommer att ställas till svars för era handlingar,och domen blir hård!
Leve det fria Norden!

Hell seger!

Klaus
Medlem

De vill få Karl-Marx-Orden.

Lingonet
Medlem

”Med inhibition avses att ett beslut, vilket annars gäller omedelbart, ska avvaktas med att utföras och inte får verkställas. En överinstans (t.ex. en hovrätt avseende en tingsrättsdom innehållande en betalningsförpliktelses) kan besluta om inhibition, om det är sannolikt att underinstansens beslut kommer att ändras.”
Källa :https://lagen.nu/begrepp/Inhibition

Rokviken
Medlem

Nu prövar de alla instanser som går för att i sin desperation få tyst på all opposition. De vet att slutet är nära.

Valhalla
Medlem

Det är säkert Christer Mattsson och hans fru som ligger bakom hetsen mot NMR i Kungälv.

Sigbjorn
Medlem

Sent skall syndaren vakna, man brukar prata om en ”liten fågel som viskar i ens öra” som bringar en upplysning, som får ”poletten att trilla ner”. Jag tror att för de mest hårdnackade förrädarna så är det endast korpen svart som döden som till sist får dem att förstå vad fan de har gjort emot sina egna. Då kanske tiden för bättring är förbi? ”O, igenom rummet simma ambraskyar som en dimma! Lyss, jag tycker mig förnimma änglars tysta steg däri. Fören I från Gud en hälsning, kommen I med hopp och frälsning, frälsning, ack, från hennes minne, som min… Läs mer »

Karl-Путин A
Medlem

Igår em när jag åkte igenom Kungälv var motståndsrörelsen ute och delade flygblad. Det syntes från en kilometers håll eftersom det stod en polispatrull på varje ställe där vi har tillstånd – alla dessa bortslösade resurser samtidigt som förorterna brinner. Men det handlar väl om att invagga kungälvsborna i vanföreställningen att vi är så farliga att vi behöver varsin polis som punktmarkerar oss så att vi inte ska massakrera förbipasserande fotgängare. Yrkespolitikern Miguel Odhner har ju uttalat sig i (((Kungälvs-Posten))) att butiksinnehavare låser sina dörrar av rädsla när vi är i närheten. Butiksinnehavarna vet naturligtvis att risken för ett butiksrån… Läs mer »