Kulturskribent: ”Svenskar har ingen mänsklig rättighet att få känna igen sig i sitt eget land”

MASSINVANDRINGEN. Svenskar har ingen rätt att fordra att de ska kunna känna igen sig i sitt eget land eller samhälle, hävdade Sydsvenskans kulturskribent Rakel Chukri i en debatt på bokmässan i Göteborg under fredagseftermiddagen.

Rakel Chukri, kulturskribent på Sydsvenskan, anser att det inte är någon mänsklig rättighet för svenskar att känna igen sig i Sverige. Skärmbild: Youtube.

Under en debatt kring invandring och integration i Svenska Dagbladets monter på bokmässan i Göteborg under fredagseftermiddagen, tog SvD:s ledarskribent Ivar Arpi upp frågan om att invandringen förändrar Sverige för snabbt.

Arpi är den journalist som i regimmedia haft kurage att lyfta frågan om Sveriges förändrade demografi, vilket uppskattats av många vanliga svenskar som på kort tid sett sitt land förändras till oigenkännlighet. Initiativet uppskattades desto mindre av vänstermedias politiskt korrekta journalister som menade att Arpi ”passerat en anständighetens gräns”.

En diskussion kring frågan om svenskar på samma sätt som andra etniska grupper har samma självklara rätt och förmåga till att känna samhörighet med sitt eget folk – och rätt att känna främlingskap inför andra kulturer och invaderande folkstammar från avlägsna länder – blossade upp under fredagens debatt.

Arpi påpekade att många svenskar inte funnit sig i åsiktskorridorens påbud om att foga sig i idén om det mångkulturella samhället och följderna av flera decenniers extrema invandringspolitik.

Arpi fick mothugg från Jens Liljestrand från Expressen som under diskussionen fastslog att han förordar fri invandring.

Ännu mer extrem var Rakel Chukri, kulturskribent på Sydsvenskan. Chukri, som har assyriskt ursprung, menade att svenskarna inte bara godvilligt ska lämna över sitt land till främmande folk från avlägsna länder, utan dessutom vara stolta över att landet tas över av invasionsstyrkan – eller ”invandrarna” som är ett mer vedertaget uttryck för samma sak.

— Det är ingen mänsklig rättighet för svenskar att känna igen sig i Sverige, konstaterade Chukri krasst.

Hon tog Södertälje som ett exempel på ett område där svenskar numera är i minoritet och hävdade att de ursprungliga Södertäljeborna istället för att känna sig bestulna på sin identitet och sitt land, borde vara stolta över att en ”utländsk folkgrupp har gjort Södertälje till sin egen huvudstad”.

I Södertälje utgörs 35 procent av invånarna numera av assyrier/syrianer. Chukri berättade att hon och övriga assyrier kommit till Sverige, inte för att bli svenskar, utan tvärtom för att fortsätta vara assyrier med en assyrisk identitet. Frågan om varför det framställs som rasistiskt och skamfullt för svenskar att vilja vara svenskar på motsvarande sätt, valde hon att inte kommentera.

En amerikansk forskare och statsvetare, Sheri Berman från Columbia University i New York, som också befann sig på bokmässan kunde konstatera att Sverige inte liknar det land som hon besökte första gången år 1987:

— I dag ser ert samhälle dramatiskt annorlunda ut. Det är ett helt annat land. Den demografiska förändring som Sverige har genomgått de senaste åren är ganska otrolig. Att tro att den typ av förändringar skulle kunna ske utan problem är historielöst. Det är ett demografiskt experiment av historiska mått.

Källa:
”Ingen mänsklig rättighet för svenskar att känna igen sig i sitt eget land”

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
9 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Grottbjörnen
Nybörjare
Grottbjörnen
10 månader sedan

arabers fräckhet, den är något mer blygsam än deras kusiners fräcket, men den finns där

Rokviken
Nybörjare
Rokviken
10 månader sedan
Reply to  Grottbjörnen

De verkar anamma samma fräckhet av olika skäl.

Ethny
Nybörjare
Ethny
10 månader sedan
Reply to  Grottbjörnen

Instämmer. Det är mycket bottenskrap som kommer hit i syfte att, ja, behöver ens inte nämna något. Ta t.ex Afghanistan som ens inte vill ha tillbaka de som ”flytt” hit, det säger verkligen något. De flesta ekonomiska flyktingar har oftast en del pengar och har därför möjlighet att ta sig till andra länder, många för att lyfta bidrag. De som egentligen verkligen skulle kunna behöva hjälp har inte den lyxen eller möjligheten. Sedan finns det de som stannar kvar men som har möjligheten att ”fly”, men gör inte det för de vill ta hand om sitt egna folk och sitt… Läs mer »

Ulfrik
Nybörjare
Ulfrik
10 månader sedan

Hon har ju inte fel. Men det betyder också att hon inte har någon rättighet att vara här.

Child-Of-God
Nybörjare
Child-Of-God
10 månader sedan

tvi på Satans foster och kärring

J.N.
Nybörjare
J.N.
10 månader sedan

Svenskar minns, var i utvandringslistan tror du att du hamnar efter detta hån mot oss, R Chukri?

Klaus
Nybörjare
Klaus
10 månader sedan
Reply to  J.N.

När svenskar minns att det var någon gång bättre i Sverige, när Sverige var svenskt, är det möjligtvis för sent, och de kan bara resignerad fråga sig: ”Varför röstade vi för folkförrädare, varför protesterade vi inte och gick på gator och till torget och demonstrerade? Varför inte? Vad var vi rädd för? Var vi rädd för perversa prideparade poliser, för en Bilderberg-marionett som Löfven?”

Slipsen
Nybörjare
Slipsen
10 månader sedan

Utomeuropéer ska inte ta sig ton och tala om för oss hur vi ska känna och leva!
Åk hem och bygg upp era egna länder, om ni duger till det!

Wäring
Nybörjare
Wäring
10 månader sedan

Hon och alla andra invandrare är naiva som tror att de ska få behålla sina respektive kulturer och identiteter.
Det här verkar vara nästan medvetna provokationer från systemet så att Svensson ska bli arg och kräva anpassning av de kaxiga främlingarna, istället för att rikta blicken uppåt mot makten, låta främlingarna leva enskilt och behålla sin identitet så att de sedan kan repatrieras.