Kulturministern avslöjade orwelliansk plan för svensk ”yttrandefrihet”

YTTRANDEFRIHET. I Sveriges Radio Ekots lördagsintervju berättar demokrati- och kulturminister Alice Bah Kuhnke (MP) om hur regeringen planerar att inskränka yttrandefriheten vid en valseger. Bland annat ska man se över gummiparagrafen ”hets mot folkgrupp” för att ge polisen större befogenhet att slå ned på tankebrottslingar.

Den före detta Disneydags-stjärnan och nuvarande kultur- och demokratiministern Alice Bah Kuhnke vill se hårdare tag mot politiska dissidenter. Foto: Anders Henrikson (CC BY SA 2.0).

Under gårdagens lördagsintervju i Sveriges Radio Ekot intervjuades den miljöpartistiska kultur- och demokratiministern Alice Bah Kuhnke. Hon berättade bland annat om vilka planer hennes regering har för att ”stärka demokratin” i framtiden. Exempelvis har den socialdemokratiskt ledda regimen diskuterat hårdare tag gentemot dem som kritiserar journalister, politiker och konstnärer.

Dessutom meddelar Bah Kuhnke att man håller på att se över åsiktslagen ”hets mot folkgrupp”, för att effektivisera arbetet med att lagföra politiska dissidenter.

— Jag vill att polisen ska ha rejäla verktyg, meddelar Kuhnke, som inte vill ge besked om exakt vad detta innebär i dagsläget.

Angående att hot och våld mot politiker ska ha ökat något, enligt siffror från Brå, säger Kuhnke bland annat att man ska intensifiera indoktrineringen av landets unga i ”demokrati”. Men hon vill också se ett särskilt juridiskt skydd för yrkesgrupper som idag drabbas hårt av det folkliga missnöjet mot makteliten.

— Jag ser att vi har grupper i vårt samhället som arbetar med yttrandefriheten som grund: Det är politiker – framförallt lokala politiker – som är utsatta, det är journalister och det är konstnärer. Jag och Miljöpartiet vill gärna att vi i de lagar vi har tar särskild hänsyn till den utsattheten och vikten av att de kan utföra sina arbeten, förklarar kulturministern.

Kultur- och demokratiministerns inställning om att införa ett slags majestätsbrott mot särskilda yrkesgrupper är i linje med de rekommendationer som den så kallade Blåljusutredningen framförde tidigare i år. Utredningen – som leddes av riksåklagare Anders Perklev – fokuserade framförallt på blåljuspersonal när man rekommenderade införandet av ”blåljussabotage” som ett nytt brott med livstids fängelse på straffskalan. Men riksåklagaren med kollegor menar även att ett generellt skydd för ett antal yrkesgrupper kan vara på sin plats.

— Detta gäller även hemtjänst, brevbärare, butikspersonal och journalister. Därför föreslår vi en generell bestämmelse, sade riksåklagare Anders Perklev när han skulle förklara vad ”blåljussabotage” var för något.

Lyssna på hela lördagsintervjun med Alice Bah Kuhnke:

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

7
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
LarsLarsRokvikenJackieKarl A Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

Jag skulle hellre vilja se denna neger ta initiativet att leda ut sina negerfränder ur Sverige och tillbaka till Afrika, där de hör hemma. Så befängt att man gjort en neger till demokratiminister, när negrer inte har det minsta hum om demokrati och frihet. Afrika har alltid präglats helt och hållet av despotism, och det är vad man ser här också, även fast exemplaret i fråga är en hona. Vem vet, innan denna negers karriär är över kanske den bevisat sig vara en ny Winnie Mandela, som sätter bildäck runt sina meningsmotståndares hals, häller bensin i däcken och tänder eld… Läs mer »

Rokviken
Medlem

En neger som lever som en gökunge kommer aldrig ledas ut ur landet, Det behövs andra metoder.

Lars
Medlem

Muta den med en klase bananer, så den drar hem till djungeln!

Valhalla
Medlem

Den totalitära och stalinistiska demokratin tystar alla oppositionella. En neger tystar svenska folket. Vi får inte ens tänka och känna fritt. Är revolution kvar som utväg?

Karl-Путин A
Medlem

Ska inte etniska svenskar omfattas av det generella skyddet? Nej,just det -det pågår ett organiserat folkmord på oss.

Jackie
Medlem

Istället borde politiker, journalister, mm. ställer sig frågan om varför de blir utsatt av hårt kritik och eventuella hot.
Kan det bero på löften som aldrig hålls, felprioteringar, lögner i media,…?
Hur tänker dem egentligen om yttrandefrihet? Det gäller väl bara om man lutar åt vänster.

Blåljussabotagen är enkelt åtgärd om man gör av sig med packet. Det är nog ingen vit svensk som kastar stenar?

Lars
Medlem

Att en rasfrämling får bli minister i en Svensk regering är ett övergrepp på Sverige och på svenskarna.
Parlamentarisk demokrati är inte folkets demokrati.