Kulturmarxistisk dansteater uppmanar till otrohet

KULTURMARXISM. I helgen har en dansteater premiär som vill utmana ”tvåhetsnormen” och uppmana människor till att ha ”öppna förhållanden”.

En dansteater vid namn ”Because I’m worth it” har premiär på Klarascenen i Stockholm i helgen. Manuset är skrivet av Martin Luuk och för regi samt koreografi står Fredrik ”Benke” Rydman. Föreställningen handlar om ett par som vill ha sex med andra samtidigt som de fortsätter att vara ihop, alltså att ha ett så kallat öppet förhållande.

Föreställningen beskrivs som följande:

”Det är nog fler som lever i öppna förhållanden än vi vet om. Kanske börjar par-normens tid närma sig sitt slut? När Jesper och Louise öppnar sitt förhållande öppnas också en dörr. Till himlen eller helvetet, det kan bara de svara på. Men en sak skall de veta. Har de väl öppnat dörren kan de aldrig stänga den igen!”

— Det här fascinerar alla. Sex är en primaldrift som vi inte kan göra något åt och hur man ska lyckas leva i par är en fråga som gäckat människan i årtusenden, säger Rydman.

Syftet med föreställningen uppger Luuk och Rydman är att de vill ”utmana tvåsamhetsnormen samtidigt som det är kul att ta upp frågan hur man kan få det att fungera”.

— Vi vill belysa både de positiva och negativa sidorna av att ligga med andra. Och vi slår ett slag för det, att det är möjligt. Det är teaterns uppgift att trycka på, utmana, flytta gränser. Då vore det väl trist om vi bankade in att det är bra som vi har det nu, säger Rydman och fortsätter:

— Människan har alltid pendlat mellan tryggheten i ett förhållande och friheten att ha sex med vem man vill. Ett öppet förhållande är ett sätt att få båda.

Trots att Rydman nu väljer att normalisera otrohet och ”öppna förhållanden” i denna föreställning avslutar han med att säga att han själv inte skulle kunna tänka sig att praktisera detta.

Källor:
Because I’m worth it
Benkes nya dansteater – om öppna förhållanden

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Daniel
Nybörjare
Daniel
2 år sedan

I syfte att enbart splittra mannen och kvinnan.
Mest troligt att någon könsförvirrad tonåring går på detta och stöder depraverande beteende. Plus en redig lista med veneriska sjukdomar som grädde på moset. Javisst, rensa ut sig själv kan de göra… :-/