WEBBTV:
Kulturbunkern x2 – Black metal

Av ,
Kulturskribent
3

KULTUR. Nordfront presenterar här båda black metal-avsnitten med TV-programmet Kulturbunkern.

När Holmqvist och Eklund gjorde köttsoppa i Studio Bothnia dök kulturduon Daniel & Linus ner i den svarta avgrunden av extremmusik som kallas black metal eller svartmetall på svenska. Vi har valt att samla bägge avsnitten i den här artikeln.

Den första delen tar avstamp i det sena sextiotalet och början av den mer satanistiska inriktningen av genren och går vidare genom åttiotalet och fram till främst de svenska banden som ännu är aktuella.

I del nummer två tar man sig an de mer destruktiva banden, det så kallade black metal-kriget som härjade under 90-talet och kommer in på den nationalsocialistiska black metal-musiken, NSBM. Vi får även en hel del skivtips från främst Linus då Daniel avslöjar en hemlighet om hans egentliga förhållande till musikgenren.

Har du problem att se klippen? Klicka dig in på Kulturbunkern på VK i så fall. Har du mobiltelefon rekommenderar vi att använda VK-appen som finns för Android och iPhone.

För de intresserade har vi här sammanställt en lista på några skivor som varit viktiga för genren.

1. Coven – Witchcraft Destroys Minds & Reaps Souls. 1969
2. Venom – Welcome to Hell. 1981
3. Bathory – S/T. 1984
4. Burzum – Filosofem. 1996
5. Goatmoon – Voitto tai Valhalla. 2014

Tycker ni att programmet är bra Swisha gärna en slant till en ny kamera till 070-2518079, märk donationen med Kulturbunkern. Vinnaren av tygmärket med Zifir utses i nästa avsnitt.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
nordboDanielKlaus Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Klaus
Medlem

Ni presenterar mycket (black) metal. Finns det verkligen många (black) metal-fans som är eller vill bli nationalsocialister? Jag tror satanistisk svammel passer bättre till pedofiler och afa-idioter.

Daniel
Medlem

Det finns Nationalsocialister många nog att behöva bekymra sig för afa och pedofiler, men satanister är nog inte de primära då nationalromantik är mest präglad inom Black metal genren. Det Olofsson och Persson vill lyfta fram är kultur och det tycker jag dom gör lysande och ser fram emot när de ska ta sig ann Country musiken och vit makt scenen eller varför inte dansband. Många är nog inte heller bekant vad Black metal utvecklats till i dagsläget, kanske vi får se i kommande avsnitt.

nordbo
Medlem

Håller inte med vad som skrevs högst upp här. Programmet visar upp en genre inom vit kultur som var och är mer än destruktivt dekadent – men samtidigt visar de upp band inom genren som är mer jordnära och med mer nationellt sinnade texter. Vita (del vill säga lyssnarna) har mer etik/moral och kan skilja på saker och ting så det är en droppe i badkaret som lever efter texterna fullt ut. (men visst är det skadligt) Ta till exempel när svartimporten från 2015 fick playstation med GTA5 i handen så dröjde det inte länge innan de började dra ut… Läs mer »