Kronprinsessan Victoria inviger årets Pridefestival – ”en viktig signal”

HOMOLOBBYN. I år kommer kronprinsessan Victoria att visa sitt stöd för HBTQ-rörelsen genom att inviga Pridefestivalen. Victoria har tidigare besökt lobbyorganisationen RFSL samt delat ut pris på gaygala.

Prinsessan Victoria på QX:s gaygala där hon delade ut priset för ”Årets homo” till Jonas Gardell. Skärmbild: Youtube.

Kronprinsessan Victoria kommer att inviga årets Pridefestival i Stockholm. Kungahuset – som normalt sett förväntas att hålla sig utanför politiken – vill på detta sätt ”visa sitt stora stöd åt HBTQ-rörelsen”.

I år blir Pridefestivalen en digital tillställning på grund av coronapandemin och förbudet mot allmänna sammankomster om fler än 50 personer. Invigningen sker den 2 augusti då kronprinsessan öppnar ceremonin.

— Det betyder väldigt mycket för oss och ger en viktig signal internationellt, säger Vix Herjeryd, ordförande Stockholm Pride.

Victoria har tidigare visat sitt stöd för HBTQP-rörelsen genom att medverka under homotidningen QX:s gaygala då hon delade ut priset för ”Årets homo” till vänsterkomikern Jonas Gardell.

Hon har även tillsammans med prins Daniel besökt RFSL i Stockholm där de fick veta mer om det arbete som lobbyorganisationen utför.

RFSL samarbetade på 70-talet med den Pedofila Arbetsgruppen (PAG) som aktivt arbetade för pedofilers rätt att ha sex med barn då man menade att barn har ett ”behov av sexualitet som behöver tillgodoses”.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments