Kritik: RFSU:s normbrytande syn på sex orsakar kränkningar och övergrepp

SVERIGE. RFSU får nu kritik för att deras arbete som de själva påstår förebygger kränkningar och övergrepp på barn i själva verket orsakar dessa saker.

RFSU

Det är nytt ”utbildningsmaterial” som prackas på skolorna av RFSU som idag kritiseras av tre experter i en debattartikel på Expressen. Debattörerna Therése Ewert, Johan Semby och Jovanna Dahlgren skriver bland annat följande:

Syftet formuleras som att förebygga kränkningar och övergrepp, samt främja ömsesidigt sex i skolans sex- och samlevnadsundervisning, men det egentliga syftet tycks snarare vara att vänja unga vid en normbrytande syn på sexualitet. Istället för att förebygga kränkningar och övergrepp, orsakar RFSU själva just detta när de tvingar på minderåriga situationer som de borde få träda in i när de känner sig vara mogna för det.

En av filmerna skildrar två homosexuella och ett heterosexuellt par som har sex, och man får se paren nå orgasm. Därefter ska läraren dela ut ordkort där eleverna ska diskutera inslag i filmen som: Smeka sig själv, stöna, smeka den andra eller de andra, samt uttryck från filmen som ”softare” och ”hårdare”. Lektionens uttalade mål är att lära eleverna hur kommunikation kan göra sex bättre och skönare. Vår enkla fråga är: Varför ska 13-åringar behöva utsättas för detta?

Skribenterna menar att det är uppseendeväckande att RFSU tar fram detta material till minderåriga när svensk lagstiftning förbjuder sex med minderåriga. Svaret på varför RFSU gör detta är att organisationen anser att den svenska lagstiftningen är problematisk då den kan ”försvåra för unga människor att upptäcka sexualiteten”.

I artikeln skriver de tre kritikerna att RFSU:s filmmaterial är rena övergrepp på barnen som tvingas se filmerna på lektionstid. Vidare kopplas sexualiseringen av barn till den alltmer utbredda psykiska ohälsan bland ungdomar:

Vi vet att den psykiska ohälsan, själv- skadebeteenden och ett sexuellt riskbeteende har ökat bland unga de senaste åren. Ungdomar med låg självkänsla kan av materialet känna sig pressade in i ett sexuellt riskbeteende. Smittskyddsinstitutets rapport Ung KAB pekar också på detta, och påvisar en signifikant skillnad i lägre självkänsla hos unga som sexdebuterat före 15 års ålder. Filmerna kan också vara mycket svåra att hantera för elever som själva upplevt övergrepp. Vem ska ta ansvar för det som de här eleverna bär med sig efter dessa lektioner?

RFSU får också kritik för att deras material helt frikopplar sex från kärlek.

Pedofila strömningar inom sexualundervisning och hbtq-lobbyism
Nordfront har tidigare skrivit om hur RFSU vill sexualisera barn genom att införa sexualundervisning i förskolan. RFSU har tidigare också gett ut en bok som innehåller barnpornografiska bilder.

Hans Olsson, som under 90-talet var anställd som informatör på riksförbundet för hbtq-lobbyism RFSL, jobbar idag som sakkunnig i sexualundervisning på RFSU.

Under samma tid som Olsson arbetade på RFSL lade flera av hans medarbetare fram och drev frågan om en underavdelning för pedofiler inom förbundet. Själv vill Olsson inte kommentera var han stod i förhållande till 90-talets debatt om pedofiler:

Det är en fråga som du får ställa till RFSL. Det var ett ombud i Stockholm som lade fram den där motionen, medan jag som anställd inte deltog under kongressen, sade han under en tidningsintervju förra året.

När journalisten vill veta Olssons personliga inställning svarar han undvikande och vill heller inte gå in djupare på ämnet.

— Jag jobbar i dag för RFSU, och kan redogöra för vad vår organisation tycker i olika frågor. När det gäller RFSL får du vända dig till dem.

Källa:
Ett övergrepp på eleverna av RFSU

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om