Kritik mot polisen flödar på internet efter trakasserier av systemkritisk akademiker

INRIKES. Polisens agerande mot systemkritikern Bilyana Martinovski får hård kritik.

Under gårdagen blev systemkritikern Bilyana Martinovski, som är docent i människa-maskin-interaktion, bortförd av inte mindre än sex uniformerade poliser då hon anlände till Arlanda efter en resa till Egypten. Anledningen var att Martinovski var efterlyst för ett förhör angående förtal mot den censurivrande #jagärhär-aktivisten Kajsa Klein som hon inte kommit till. Detta för att hon inte tagit emot någon kallelse.

I en intervju med Samnytt säger akademikern och debattören att hon blev våldsamt behandlad och förnedrad av polisen:

— De sökte igenom mig, mina bröst, som om jag vore en död kropp, förklarar hon. De var väldigt aggressiva, speciellt en av dem som heter Markus som var superaggressiv, säger Martinovski.

Hon blev även våldsamt separerad från sitt resesällskap, DNA-topsad i munnen samt fick sitt bagage genomsökt av poliser. När hon skulle släppas bad hon om att få ringa sitt resesällskap:

— Då sa han, irriterat, att jag kan ringa från receptionen. ”Lycka till”, sa han. Så släppte han ut mig genom slussen men det visade sig att receptionen stänger kl 20, och nu var kl ett på natten.

— Och jag var helt ensam utomhus med sommarkläder från Egypten och frös, hela tiden. Och då förstod jag att han lurade mig, han skrattade åt mig. Jag var helt ensam på boulevarden där, berättar Martinovski för Samnytt.

Händelsen har blivit viral i svenska internetkretsar och polisens agerande får hård kritik.

Källa:
Bilyana Martinovski har släppts: ”Polisen visiterade mig intimt och förnedrade mig”

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments