Kritik mot polisen flödar på internet efter trakasserier av systemkritisk akademiker

INRIKES. Polisens agerande mot systemkritikern Bilyana Martinovski får hård kritik.

Under gårdagen blev systemkritikern Bilyana Martinovski, som är docent i människa-maskin-interaktion, bortförd av inte mindre än sex uniformerade poliser då hon anlände till Arlanda efter en resa till Egypten. Anledningen var att Martinovski var efterlyst för ett förhör angående förtal mot den censurivrande #jagärhär-aktivisten Kajsa Klein som hon inte kommit till. Detta för att hon inte tagit emot någon kallelse.

I en intervju med Samnytt säger akademikern och debattören att hon blev våldsamt behandlad och förnedrad av polisen:

— De sökte igenom mig, mina bröst, som om jag vore en död kropp, förklarar hon. De var väldigt aggressiva, speciellt en av dem som heter Markus som var superaggressiv, säger Martinovski.

Hon blev även våldsamt separerad från sitt resesällskap, DNA-topsad i munnen samt fick sitt bagage genomsökt av poliser. När hon skulle släppas bad hon om att få ringa sitt resesällskap:

— Då sa han, irriterat, att jag kan ringa från receptionen. ”Lycka till”, sa han. Så släppte han ut mig genom slussen men det visade sig att receptionen stänger kl 20, och nu var kl ett på natten.

— Och jag var helt ensam utomhus med sommarkläder från Egypten och frös, hela tiden. Och då förstod jag att han lurade mig, han skrattade åt mig. Jag var helt ensam på boulevarden där, berättar Martinovski för Samnytt.

Händelsen har blivit viral i svenska internetkretsar och polisens agerande får hård kritik.

Källa:
Bilyana Martinovski har släppts: ”Polisen visiterade mig intimt och förnedrade mig”

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
b¤dRokviken Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Rokviken
Medlem

Det finns väl knappt några snutar kvar. Istället är det poli(s)truker som lyder sina herrar oavsett.

b¤d
Medlem

Bah.
En parantes från mig.
Angående kortet på de silikoninjectade missfostren här över. Det är alltså dessa som man vill som skall stå till grund för ungt folk och inspirera?

Och även…
Det är ”huggsexa” på oss folk som vill vårt land väl. Innefattar även en Bilyana som författar saker som systemet inte tycker om. Som vi alla vet så är en yttring emot folkförrädarna och socialpsykopaterna en stämpling och ett liv i konstant konfrontation. Den dagen då sunda människor och en ny nationalsocialistisk regering sitter skall ”bilan” gå. Vi kommer ha kölapp till alla madrasserade celler.