Ibland förvånas man över från vilket håll röster höjs till försvar för Motståndsrörelsen och vårt arbete. Att en kristen och sionistvänlig tidning skulle upplåta utrymme för att i positiva och sanningsenliga ordalag gå i närkamp mot det politiskt korrekta samhället i försvar för Organisationen trodde nog ingen, men så har skett.

Världen idag till försvar
Den kristna nyhetstidningen Världen idag publicerade den 5: e augusti en ledare samt två artiklar där man sakligt behandlar den flygbladsutdelning som aktivister genomförde på en skola i Söderhamn och för vilken de nu dömts till fängelse. Dels varnar Carin Stenström i sin ledare för att yttrandefriheten beskärs i Sverige och hon gör den korrekta analysen att de dömda dömdes på grund av sin aktivism i ”en nationell organisation” (läs Motståndsrörelsen). Vidare påpekar Carin Stenström att ”svenska folket tvingas med stigande upprördhet konstatera att brutala våldsdåd ofta leder till låga eller inga påföljder alls. Unga män som deltagit i råa våldtäkter har frikänts och till och med fått skadestånd. Men utdelning av ett flygblad leder till fängelse”.
Världen idag fortsätter att i två artiklar behandla flygbladsutdelningen ur ett objektivt perspektiv. Dels låter man en av advokaterna komma till tals, utan att förvanska hans ord. Advokaten påpekar att de åtalade inte hade ”uppsåt utan ville bara föra en saklig debatt. Tydligen får det inte föras någon debatt om homosexualitet” , samt att det aldrig skulle ha blivit tal om åtal skulle en politiker säga att ”homosexuella inte kan bli blodgivare på grund av deras riskbeteende”. Analysen som både Världen idag och advokaten gör är att yttrandefriheten i och med domen än mer beskärs i Sverige och man varnar för att kritiker därför kan komma att känna sig tvungna att använda andra former för sin kritik.
Världen idag presenterar också den enda korrekta skildringen av bakgrunden till och syftet med utdelningen av flygbladen, frånsett Organisationens egen bevakning. Meningen var att presentera information som undanhålls av systemet samt väcka debatt kring en fråga som inte får debatteras.
Redan här har Världen idag gjort alla fel man kan, sett ur de politiskt korrekta mediernas ögon. Man försvarar yttrandefriheten och tar parti för Motståndsrörelsen, man tillåter aktivisternas försvarare att uttala sig, tillsynes utan att tillrättalägga hans ord och man erbjuder en objektiv bakgrundskildring. Men sedan går man ett steg längre. Man har mage att intervjua en av aktivisterna och även publicera hans svar utan minsta förändring. Visserligen handlar det bara om god journalistik sett ur ett riktigt perspektiv men för etablissemanget är det snarare ett rejält övertramp. Det visar resten av historien.

Expo står sig slätt
Expos ansvariga utgivare Richard Slätt måste ha satt sin bagel i vrångstrupen vid frukostbordet när det stod klart för honom att någon vågat sig på att offentligt försvara Motståndsrörelsen. Ju mer han läste desto argare måste han ha blivit. Sakta kröp nog även en känsla av misslyckande över honom. Här har han frenetiskt, år ut och år in, gjort allt han kan för att demonisera Motståndsrörelsen, stämpla oss som ”nazister” och ”våldsromantiker” ; som livsfarliga och ja, när på som fan själv i ny inkarnering. Och trots det, trots alla timmar på ljugarbänken, trots teveframträdanden och expertuttalanden i olika medier – trots allt detta vågar Världen idag göra som de gör.
I ren desperation sätter han sig ner och knåpar ihop en ledare för Expos Internetsida. Han erkänner sig vara enfaldig och att hans tro på att ingen, sånär som ”högerextrema organisationer” (en felaktig definition om han menar Motståndsrörelsen) och religiösa tokstollar, skulle våga sig på att höja sina röster mot moralförfallet i samhället (naturligtvis använder han sig av andra ord som bättre piskar upp stämningen) är som bortblåst. Kort sagt, Richard Slätt känner sig besegrad. Sanningen verkar inte gå att bli av med. Han brister ut i en lång harang om Motståndsrörelsen, om vilka hemska typer vi är och så vidare – han upprepar sina egna upprepade upprepningar som om de därför, förr eller senare, kommer att bli sanningar. Man känner desperationen/ilskan/vanmakten som nästintill förtär honom.
Den 5: e augusti var ingen bra dag för expoiten Slätt – den 5: e augusti var ett misslyckande för honom. För dem som vågar säga sanningen i denna tid var det däremot en bra dag.


  • Publicerad:
    2005-08-09 00:00