Kristersson sågar ”ett multikulturellt samhälle” – närmar sig SD

POLITIK. Moderatledaren Ulf Kristersson skriver i en debattartikel att modellen med ett multikulturellt samhälle är ”förrädisk och felaktig”, och tänker tillsätta en integrationskommission med uppdraget att lösa ”integrationsproblemen”.

I en debattartikel på DN Debatt skriver moderatledaren Ulf Kristersson att ”den dåliga integrationen har blivit en helt central förklaring till flera av Sveriges allvarligaste samhällsproblem”.

Som exempel nämner han de sjunkande skolresultaten, krisen i vården, hedersförtrycket och ”kanske allra tydligast i den grova gängkriminaliteten, i den gangsterliknande, och ibland familj- eller klanbaserade brottsligheten”.

I likhet med Ebba Busch Thor (KD) nyligen närmar sig Kristersson nu SD:s inställning i frågan om integration. han skriver i artikeln:

Det har länge tvärtom funnits en bärande idé att integration handlar om en ”process från två håll”, där invandrare och infödda ska integreras i ett nytt multikulturellt samhälle. Den ansatsen har varit förrädisk och felaktig … Politiken måste helt och fullt fokusera på att de som kommer till Sverige ska tillåtas och förväntas bli en del av det svenska samhället.

Kristersson menar alltså att målet inte är att skapa ett ”multikulturellt samhälle”, utan att invandrare ska anpassas och integreras i det befintliga svenska samhället.

För att åstadkomma detta och lösa den kaotiska situation som råder nu tillsätter Moderaterna en integrationskommission, bestående av politiker och experter, med uppdraget att ta fram en ”konkret handlingsplan” för hur integrationen ska genomföras.

De gamla Moderaterna återlanseras
Vid Moderaternas pågående Sverigemöte i Karlstad har röster höjts från tunga partidistrikt om att Kristersson bör göra som Ebba Busch Thor och öppna för samtal och samarbete med SD. Lars-Ingvar Ljungman är ordförande för M i Skåne, ett av partiets största förbund, och han är tydlig med vad han tycker:

— Jag är mycket frustrerad att den politiska diskussionen under så lång tid reducerats till en diskussion kring hur man förhåller sig till ett annat politiskt parti. Jag kan ju tycka att det pågår en form av normalisering i den här frågan. Jag tror att det här kommer att bli ganska odramatiskt med tiden.

För att ytterligare markera brytningen med Fredrik Reinfeldts folkfientliga och invandringsvurmande ”Nya Moderaterna” meddelade också partiet på Sverigemötet att man nu byter tillbaka till partinamnet Moderaterna och att man tar tillbaka den gamla, bulliga och enligt många mer konservativa loggan.

Källor:
En integrationskommission ska ta fram genomförbara reformer
Kravet: Kristersson borde göra som Busch Thor

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Fredrika says:

  Jag tror att M gör strategiskt rätt. Folket kommer att gå på det här.

  Såg ni för några veckor sedan hur (((Dagens Nyheter))) publicerade en artikel om partierna och om valet (EU-valet var det kanske) där Sverigedemokraternas valsedel syntes i bild?

  Det var den utåtriktade och offenliga signalen från DN att SD ska släppas in i värmen. Det hängde ihop med nya utspel från Kristersson som nu har fått mycket medieutrymme (nyss var det (((Busch-Thor))) som fick det) och nu säger han att han ”självklart” kan förhandla med SD (tillsammans med KD som tidigare sade samma sak), vilket alldeles nyss var ”helt uteslutet”.

  Samtidigt säger Kristersson att han inte ”tycker” att M på sikt kommer att bli mer konservativt än under Reinfeldts tid, vilket motsäger deras reklambyrås val att byta tillbaka till konservativa loggan.

  Det här är för att lura väljarna att tycka sig se ljuset i den mörka tunneln. Men han erkänner det redan nu. Liberalerismens moderati ska bestå. Så han ljuger inte direkt. Han låter ett förtvivlat folks hopp gripa efter ett halmstrå som omedelbart kommer att böja sig under tyngden från folks desperation.

  Men det kommer att fungera för dem.

  Frågan är nu: vilka operationer kommer Trilaterala kommissionen att göra för att återföra Annie Lööf till den ledande positionen hon var utsedd att ha? Eller vilken roll kommer de att ge henne när de nu stärker Modeliberalerna?

 • De som säger sig vilja verka för integration är vänner av ett pågående folkmord och därmed fiender till folket. Ett litet folk som det svenska har inte ”råd” med mer integration, som i förlängningen leder till rasblandning och upplösning av den nordiska kulturen. Vad de än påstår så är inget av de åtta så kallade etablerade partierna på svenskarnas sida. De går med lite olika infallsvinklar i sin politik (((andras))) ärenden. I fallet M, så handlar det nu mycket om att försöka ta tillbaka röster från Sd. Att Sverigedemokraterna börjar tas in i värmen visar att partiets politik nu är tillräckligt urvattnad, sett från pk-folkets horisont. Den öppna ”svenskheten” och EU-närmandet har uppenbart räckt ganska långt. Moderaternas nya kläder är gjorda av falskhet och försåtlighet. Tyget är genomskinligt.

 • Tror att detta utspel är mest ett fall av omvändelse under galgen, snarare än att man vaknat upp i verkligheten och utvecklat en hjärna och lite patriotiskt ansvarskännande.

 • Sverker says:

  Ingen av de etablerade skitpartierna går någonsin att lita på. Nu försöker tuffe-uffe få gamla ingrodda M-väljare att tycka att det finns hopp, och fortsätta rösta på ”sitt” parti. En närmast judisk taktik, som funkat, för folk kan ju inte ens föreställa sig att någon kan ljuga så fräckt. De som utvecklat ljugandet till fulländning, har tipast ”våra” politiker.
  Sålunda, Finnspång nästa för hela gänget!


 • Lämna ett svar