Kristersson ny moderatledare

POLITIK. Ulf Kristersson blev i söndags enhälligt vald till ny ledare för Moderaterna i samband med partiets extrastämma.

Ulf Kristersson.

Moderaternas partimedlemmar har enhälligt valt Ulf Kristersson till ny ledare för partiet. Den skandaltyngde politikern efterträder Anna Kinberg Batra som nyligen tvingades avgå efter omfattande intern kritik.

I sitt tal på partiets extrastämma betonade Kristersson att ”Sverigedemokraternas inskränkta nationalism är fel”. Han sade att han istället vill lösa Alliansens gemensamma framtidsfrågor i förtroendefulla samtal i Alliansen.

På den efterföljande pressträffen förtydligade han att Moderaterna inte kommer ha några samtal eller förhandlingar med SD. På en direkt fråga om han anser partiet vara rasistiskt svarade han att han inte ville ”sätta etiketter” på det.

Kristersson förklarade dock att han anser att SD ”gång på gång uttalar sig nedsättande om invandrare i Sverige och om invandringens betydelse” och att deras värderingar därför är långt ifrån hans egna.

Den nye moderatledaren säger sig vilja bekämpa utanförskapet, vanskötseln, misstron, bidragsberoendet och gängkriminaliteten. Han påstår sig även vilja värna ”det som byggts upp av generationer och som helt enkelt inte får förstöras”.

Källa:
Ulf Kristersson vald till ny partiledare för Moderaterna

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments