Kriminella utlänningar åtalas för tortyr i Sundsvall

INRIKES. En grupp afrikaner kidnappade en man i Sundsvall och filmade när de piskade honom naken. Därefter torterades mannen med eld. Men när SVT rapporterar om brottet mörkar man som vanligt kopplingen till regeringens migrationspolitik.

Det var den 14 november som en 23-årig man lurades till parkeringen utanför Himlabadet i Sundsvall i tron att han skulle betala en skuld. Där misshandlades 23-åringen och hotades med att bli skjuten om han gjorde motstånd mot att bli kidnappad.

Under bilfärden till det mångkulturella bostadsområdet Bredsand söder om Sundsvall misshandlades, rånades och hotades 23-åringen av sina kidnappare.

Framme i Bredsand tvingades 23-åringen ned i en källare där kidnapparna piskade honom naken och filmade misshandeln. Därefter torterade kidnapparna honom genom att bränna honom med en tändare i ansiktet och på kroppen, och hotade att skära halsen av honom med en kniv som trycktes mot strupen.

Nu åtalas fyra män i åldern 18-23 år för grov misshandel, människorov, grovt olaga hot, grov utpressning, grovt rån och övergrepp i rättssak.

Av de åtalade är två medborgare i Somalia, en är medborgare i Angola, och en är svensk medborgare med arabiskt namn.

När SVT rapporterar om nyheten väljer de att dölja de misstänkta gärningsmännens utländska härkomst, utländska medborgarskap och att flera av utlänningarna tidigare är dömda i Sverige för relaterad brottslighet.

SVT mörkar också att åklagaren vill utvisa en av utlänningarna, sannolikt eftersom läsarna de förstår att brotten är direkt kopplade till regeringens migrationspolitik.

Åklagaren i sin tur är sannolikt även han regimanhängare, då en nationellt sinnad åklagare hade velat utvisa fler än en. Den utlänning åklagaren vill utvisa är dessutom den ende av de fyra som inte tidigare är straffad.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Fredrika_DH_ Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

Jag är inte bekant med fallet och lyckades inte hitta det på Flashback. Förhoppningsvis är offret icke-svensk? Är det en svensk som utsatts för detta så känns det verkligen som att man har en plikt att besvara negrernas gärning på gammalt levitiskt/hammurabiskt vis. För upprörd blir man ju definitivt!

Fredrika
Medlem

Denna gång hade SVT svårt att sticka någon offerkofta åt invandrarna. Bättre då att gräva ned de egentligen uppenbara sambanden med mångkulturen. Hade offret åtminstone varit en svart gravid kvinna och de anklagade offren lite vitare hade de kunnat skriva spaltmeter om den stackars brottslingen som började slåss och knuffas och hata de ”förtryckande vitas hat”. Som i T-banan nyligen. Och i Covington Catholic där den multikriminella bruningen Nathan Phillips fick alla judiska mediers kärlek världen över när han trakasserade en vit tonårspojke. Nu ropar kändisar överallt att vita ska utrotas för att vi inte självdör även när vi beter… Läs mer »