Kriminell före detta polis ville ålägga Pär Öberg med kontaktförbud

AVSLÖJANDE. Efter Nordfronts granskning försökte Stefan Claesson få ett kontaktförbud beviljat mot Pär Öberg, men åklagarmyndigheten sa nej till detta.

Stefan Claesson (19720710-5573) jobbade tidigare som polis och var förundersökningsledare i utredningen mot Nordiska motståndsrörelsens demonstration den 30 september 2017 i Göteborg. Som Nordfront i början av månaden kunde avslöja fick Claesson sparken efter att utredningen mot Motståndsrörelsen blev klar i början av oktober 2018. Detta då Claesson redan ett år tidigare dömts för bidragsbrott då han blev påkommen med att ha lurat Försäkringskassan på strax under 100 000 kr i sjukersättning som han inte hade rätt till.

I samband med detta avslöjande och den pågående rättegången mot aktivister från Nordiska motståndsrörelsen var Pär Öberg i kontakt med Claesson. Öberg försökte bland annat få ett uttalande från Claesson om varför han slutat jobba som polis och numera jobbar som busschaffis. Claesson duckade dock frågan i samtalet som kunde höras i RN DIREKT #138:

I ett SMS till Öberg skrev Claesson efter Nordfronts avslöjande om hans brottslighet följande:

Hej. Jag har behandlat er med respekt under utredningen och försökte underlätta förhör och utredning för er så gott jag kunde och gjorde mitt jobb som polis. Det känns olustigt att få samtal och sms på det här sättet. Jag har inte hängt ut er av egen vilja eller vinning. I förhör respekterade jag era åsikter. Det var i utredningen. Jag är tacksam för någon slags respekt för mitt liv. Jag kan tyvärr inte påverka utredningen. Jag hoppas att jag inte får fler sms eller samtal.
Mvh
Stefan

På detta svarade Öberg:

Hej Stefan du har INTE behandlat oss med respekt. Du gjorde t.ex. en helt onödig husrannsakan hemma hos Jimmy Andersson och såg till att hans gravida fru blev förhörd utan anledning. Du anmälde honom för djurplågeri trots att Länsstyrelsen är av annan åsikt. Tycker bara det är synd att en bedräglig person kan missbruka sin myndighetsmakt så att hederligt folk blir lidande. Den fup du var handläggare för var en katastrof som nu vill sätta 16 oskyldiga personer bakom lås och bom bara för att du fick politiska direktiv. Hoppas du har mer etik som chaufför.

Detta verkar har gjort Claesson kränkt då denne begärde ett kontaktförbud mot Pär Öberg. I fredags förra veckan avslog dock åklagarmyndigheten Claessons begäran med motiveringen att Öberg ”inte tidigare lagförts för brott mot någon annan persons liv, hälsa, frihet eller frid” och att förutsättningarna för kontaktförbud inte är uppfyllda.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
RickardSamuelChild-Of-God Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Child-Of-God
Medlem

jobbigt att ha Länstyrelsen på sin sida då de lär fått uppdraget av Djävulen att stjäla folks kära husdjur.

knappast en slump att ordet eller namnet Satan lär betyda Anklagaren/Åklagaren heller.

Samuel
Medlem

Kan inte du bara hålla käften här inne med ditt Jesus-snack?..

Child-Of-God
Medlem

tungan är en eld. påtänd8 från helvetet. det står också i den heliga bibeln. Jakobsnrevet 1/2/3

nu ska Satans Djävel få något att tugga på.

Jag delar med mig av mitt vittnesbörd om Jesus Kristus där jag är och ingen Satans kärring bestämmer över mig. Dessutom är jag vittne till Djävulen och av en ”tillfällighet” så har Rövarna på länstyrelsen stulit mina katter flera gånger.

#DreamsAndVisions #Testimonies

Rickard
Medlem

Stefan är definitionen på ryggradslös rövslickare det skulle inte förvåna heller om han är släkt med Linnea.