Kravallerna i England 2011

Dagens datum 6 augusti: Denna dag för två år sedan inleddes ett mångkulturella kravaller i England som skördade fem dödsoffer.

Startskottet till kravallerna i England 2011 ska ha varit att två polisbilar sattes i brand av en större grupp av ungdomar den 6 augusti. Detta skedde som hämnd efter det att gangstern Mark Duggan skjutits ihjäl av polisen två dagar tidigare. Plundring, rån och överfall härjade flera städer under den 6 till 10 augusti och totalt skördades fem dödsoffer.

article-2271564-17475752000005DC-347_634x771Den 4 augusti 2011 dog 29-årige Mark Duggan i Tottenham, norra London. Duggan var en gangster som tillhörde det ökända gänget Tottenham Man Dem där han gick under gängnamnet ”Starrish Mark”. Under denna dag hade polisen spaning på Duggan och blev vittne till hur Duggan gjorde ett illegalt köp av vapen. När Duggan skulle gripas skedde skottlossning som resulterade i hans död. Det är fortfarande oklart vad som föranledde Duggans död, det man vet är att han sköts med två skott och att hans pistol återfanns i ett närliggande buskage. Enligt polisens uppgifter sköt någon från den mini-van som Duggan färdades i och Duggan dödades när polismännen besvarade elden. Utredning kring detta fall pågår fortfarande.

Dödsskjutningen av Duggan fungerade i alla fall som ursäkt för att inleda kravaller, plundra, råna och till sist också döda helt oskyldiga människor. Kravaller pågick i flera stadsdelar i London men spred sig snart till andra städer runtom England med tusentals personer inblandade. Man brände ner hus och andra byggnader, plundrade butiker och misshandlade och rånade helt oskyldiga människor. Tidningen The Telegraph hängde ut 466 personer som misstänktes för brott under kravallerna. En sammanställning visar att en majoritet av de misstänkta hade icke-vita namn.

800px-Black_London

Kravallerna hette från början Tottenham Riots och senare, allteftersom den spred sig, London Riots och England Riots. På sociala medier kom den dock att beskrivas av många som Planet of the Apes Riots. Anledningen ska ha varit att man under samma vecka lanserade filmen Rise of the Planet of the Apes och att scenerna i filmen ska ha påminnt om kravallerna. Denna ”snackis” på Twitter tystades ner av de flesta tidningar. Som en parentes kan nämnas att Watts-kravallerna i Los Angeles 1965 gav inspiration till en annan av dessa filmer, Conquest of the Planet of the Apes (1972).

Från filmen Rise of the Planet of the Apes.

Från filmen Rise of the Planet of the Apes.

Kravallerna i England var dock inte alls oorganiserade och planlösa. Veckotidningen The Westminster Journal publicerade en artikel som hävdade att medlemmar ur Unite Against Fascism, som bildats av det trotskistiska partiet Socialist Worker Party, var inblandade i att uppvigla ungdomarna mot polisen, vilket sedermera ledde till upplopp. Ledarskiktet inom UAF är till stor del judiskt och ett flertal av dessa judiska medlemmar utnyttjade kravallerna för att hetsa svarta mot vita. En av dessa, Jennifer Izaakson som tidigare lett UAF, var på plats under kravallerna och raljerade även på Twitter över när en av främlingarna hade dödat en vit pensionär. En annan judisk UAF-medlem, Jacob Bard-Rosenberg, gav på sin Twitter-sida instruktioner om hur man skulle göra för att intensifiera kravallerna.

800px-Tottenham_riots_3

Enligt The Westminster Journal kuppade UAF vid ett tidigt skede demonstrationen och började i journalisters närvaro upprepat skrika att polisen var rasister. UAF-medlemmarna försvann men återkom inom kort med maskering på sig. En av ungdomarna hetsades av UAF:s agitation till den grad att han tog en filmkamera av en journalist och kastade den i backen. Det ledde till en hetsig stämning i alla läger och demonstranterna började nu skrika samma slagord som UAF-medlemmarna. Polisen uttalade varningar, men ropen gick nu inte att tysta. När det hela blev fysiskt avlägsnade sig UAF-medlemmarna från platsen. Då var kravallerna redan igång.

800px-Tottenham_riots_2

Fem dödsoffer
Tidningar som Aftonbladet och Expressen skrev mycket och länge om mönstergossen Mark Duggan. Enligt tidningarna var ”välkänd och respekterad” ute i samhället. Tidningarna valde i likhet med Trayvon Martin-fallet omsorgsfullt bort bilder där Duggan gjorde gängtecken och ifrågasatte Scotland Yards uppgifter om att Mark Duggan var en gangster. Uppgifter om att Mark Duggan även var knarklangare fick inte heller störa den bild som förmedlades ut om ”fyrabarnspappan” Mark Duggan.

Desto mindre uppmärksamhet gav dessa tidningar dödsmisshandeln av den vite pensionären Richard Mannington Bowes. 68-årige Bowes försökte den 8 augusti släcka en eld som en mångkulturell mob startat och blev på grund av detta påhoppad bakifrån. Bowes blev brutalt slagen till marken och fick sitt huvud bankat i trottoaren. Bowes lämnades medvetslös med hjärnskador och med eld som brann vid hans fötter. Han dog tre dagar senare.

Richard Mannington Bowes efter den brutala misshandeln.

Richard Mannington Bowes efter den brutala misshandeln.

Richard Mannington Bowes blec misshandlad till döds av Darrel Desuze.

Richard Mannington Bowes misshandlades till döds av Darrel Desuze.

Andra offer för dessa kravaller var en svart 26-årig man, Trevor Ellis, som sköts ihjäl av ett ännu okänt gäng. Polisen tror att gänget varit plundrare och uppgifter finns även som antyder att det ska ha handlat om ett rivaliserande gäng. Tre pakistanier dödades också av ett mångetniskt gäng om åtta personer i vad en domstol fastställde som en smitningsolycka.

Kvinnor och barn ägnade sig också åt plundring.

Kvinnor och barn ägnade sig också åt plundring.

800px-Tottenham_riots_5

800px-London_looting

Black_riots_London

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

18 Kommentarer till "Kravallerna i England 2011"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
Buddha
Gäst
Nybörjare
Buddha

En mycket lyckad beskrivning av Europas nutidshistoria! Ibland är det oviktigt vad som utlöser ett upplopp. Spänningarna inom samhället väntar på att släppas loss och finns det ingen anledning till upplopp så skapas en anledning ur tomma intet.

Magnus
Gäst
Nybörjare
Magnus

Detta är mångkulturen som visar sitt fula tryne. Den har visat sig i Sverige också och värre kommer det att bli tyvärr.

Mångkulturella Njutaren
Gäst
Nybörjare
Mångkulturella Njutaren

Erkänn att ni i SMR är ett gäng nigga wannabes som vill bli pimps, gå runt bärandes på en stereospelare och cruisa i guppiga raggarbilar

Jag vet att det kan vara tråkigt o vara vit ibland.

Nordiska Arier
Gäst
Nybörjare
Nordiska Arier

Aj aj där fick du oss! Vem vill inte vara dum som ett kylskåp, ful som en skäggapa och lukta som en säck sopor liksom?!

Jan Olander.
Gäst
Nybörjare
Jan Olander.

@mångkulturella njutaren
Jo förfan!!!

Kevin Von Nordland
Gäst
Nybörjare
Kevin Von Nordland

och det är då man skulle ha en SS einsatzgruppen som åker in med mg42 och statuerar ett exempel

Panzerschreck
Gäst
Nybörjare
Panzerschreck

Gick inte även fotbollsfirmor och andra vita människor och slog tillbaka vid vissa tillfällen?

Hade varit intressant att veta, om någon känner till mer.

Axel
Gäst
Nybörjare
Axel

Jo, engelsmän ur olika firmor gick ihop och agerade ungefär som Sveriges medborgargarde gjorde under ”våra” upplopp tidigare i sommar. http://www.nationell.nu/2011/08/10/fotbollsfirmor-gar-ihop-for-att-forsvara-england/

Grym artikel. Bra att påpeka hur vänsterextremister även i England utnyttjar sådant här för att få kravalla lite, precis som i Sverige alltså.

Alter Ego
Gäst
Nybörjare
Alter Ego

Var schlomo inblandad i Husby Riots också?

Angantyr
Gäst
Nybörjare
Angantyr

Det gick en del märkliga rykten kring Husbykravallerna-en radiojournalist gjorde ju ett reportage där några invandrare påstod att de fått betalt av journalister för att elda upp bilar och ta kort och de hade telefonnummer inlagda i sina mobiler. Expressen gick t.o.m öppet ut och dementerade detta.

Johannes 8:44
Gäst
Nybörjare

Rättvisepartiet Socialisterna, bl.a., är via Megafonen inblandade i Husby-kravallerna:
https://www.flashback.org/t2146678

88AH
Gäst
Nybörjare
88AH

[Kommentar raderad.]

Slipsen
Gäst
Nybörjare
Slipsen

Skrämmande. Bästa i artikeln måste ha varit ”Planet of the apes-riot”, hahaha… Du kan ta negern ur djungeln men inte djungeln ur negern! Får jag en kommentar på det, Reinfeldt?

Sven E
Gäst
Nybörjare
Sven E
Kettil F.
Gäst
Nybörjare
Kettil F.

Apropå negerkravaller så är en av mina videofavoriter denna på en hel flock av tjuvaktiga negerpolisinnor som helt fräckt mitt inför TV-kamera och reporter plockar varsin kundvagn full med stulna varor inne på Wal Mart i New Orleans, Louisiana.

http://www.youtube.com/watch?v=HY-VFNPPcOE&feature=player_detailpage&t=18

Sven E
Gäst
Nybörjare
Sven E

Negerpoliserna kanske stal pga utanförskap? LOL

Eugenianna
Gäst
Nybörjare
Eugenianna

Mycket bra artikel som bör läsas av de av folket som röstar på de partierna som vill ha massinvandring och folkutbyte.

OnTheRocks
Gäst
Nybörjare
OnTheRocks

”Will serve att least 13 and 26 years in prison/jail”

Jämför med Sverige där blatterabatten ger löjligt låga straff.

wpDiscuz