Kravaller i sydafrikansk turistort

UTRIKES. Efter att polisen gripit ett stort antal personer som försökt ta en bit mark i besittning har kravaller brutit ut i Hermanus i Sydafrika. Under kravallerna har en polisstation blivit delvis nedbränd.

Den sydafrikanska polisen grep ett stort antal personer som försökt ockupera en bit mark i turistorten Hermanus. Som svar på detta angrep ett stort antal svarta afrikaner i måndags en polisstation som sattes i brand.

Situationen fortsatte senare att eskalera. Bland annat har ett lägenhetskomplex bränts ned och utbrett våld samt omfattande plundring har ägt rum.

Enligt brandchefen Donovan Helibron ska ingen ha skadats i bränderna.


Källa:
Chaos Erupts In Hermanus As Illegal Land Grabs Escalate

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • vörtis says:

  Kriget i Sydafrika närmar sig. Vad är de vitas chanser? De är väl 2-3 miljoner, och de ”färgade” cirka 10 miljoner fler? Vilken sida kommer ”det internationella samfundet” att bistå? Vad kommer Trump och Putin att säga? Det är intressanta men ack så allvarliga tider.

  • Ramón Mercader says:

   Ja, de vita ligger i underläge geografiskt och det verkar finnas en del helautomatkarbiner bland nebrerna.

   Det finns en del lemmings bland andra vita där, som om de varit beväpnade i merparten och något tränade, och färre just automatkarbiner bland nebrerna annars hade kunnat segra i både numerärt och geografiskt underläge genom att lemmings vaknat och anslutit sig till redan vakna icke lemmings.

   Går vi tillbaka en del i historien så har Boer i Sydafrika i strid vunnit ett slag i extremt underläge mot svarta anfallare.

   Om det var ca 470st Boer som hade ihjäl ca 18000st anfallare av ännu större antal anfallare och då var det ändå samtidigt geografiskt underläge för Boerna(kan ha varit ca 18000 anfallare och 12000 av dem som dog, minns ej exakt vad Magnus Söderman sade när han nämnde det).

  • Klaus says:

   10 miljoner fler ”färgade” än vita vore ca. 13 miljoner ”färgade”, men det stämmer inte! Republik Sydafrika (RSA) har total 56,7 miljoner invånare, ca. 5% är afrikaners (boer, de vita som pratar afrikaans), dvs det finns 20 gånga (!) så många ”färgade” än vita i RSA. Afrikaners (boer) själv säger inbördeskrig vore suicid.
   Den nya regeringen i RSA skyndar sig att expropriera de vita utan kompensation. Pan-afrikanska organisationer som OAU (Organization for African Union) och uppenbarligen också USA och europeiska regeringar accepterar detta och bryr sig inte om möjlig hungersnöd som konsekvens.
   https://southafricatoday.net/south-africa-news/anc-cant-wait-to-grab-land-african-policy-of-famine-disease-starvation/


 • Lämna ett svar