Kravaller i sydafrikansk turistort

UTRIKES. Efter att polisen gripit ett stort antal personer som försökt ta en bit mark i besittning har kravaller brutit ut i Hermanus i Sydafrika. Under kravallerna har en polisstation blivit delvis nedbränd.

Den sydafrikanska polisen grep ett stort antal personer som försökt ockupera en bit mark i turistorten Hermanus. Som svar på detta angrep ett stort antal svarta afrikaner i måndags en polisstation som sattes i brand.

Situationen fortsatte senare att eskalera. Bland annat har ett lägenhetskomplex bränts ned och utbrett våld samt omfattande plundring har ägt rum.

Enligt brandchefen Donovan Helibron ska ingen ha skadats i bränderna.


Källa:
Chaos Erupts In Hermanus As Illegal Land Grabs Escalate

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
KlausRamón Mercadervörtis Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
vörtis
Medlem

Kriget i Sydafrika närmar sig. Vad är de vitas chanser? De är väl 2-3 miljoner, och de ”färgade” cirka 10 miljoner fler? Vilken sida kommer ”det internationella samfundet” att bistå? Vad kommer Trump och Putin att säga? Det är intressanta men ack så allvarliga tider.

Ramón Mercader
Medlem

Ja, de vita ligger i underläge geografiskt och det verkar finnas en del helautomatkarbiner bland nebrerna. Det finns en del lemmings bland andra vita där, som om de varit beväpnade i merparten och något tränade, och färre just automatkarbiner bland nebrerna annars hade kunnat segra i både numerärt och geografiskt underläge genom att lemmings vaknat och anslutit sig till redan vakna icke lemmings. Går vi tillbaka en del i historien så har Boer i Sydafrika i strid vunnit ett slag i extremt underläge mot svarta anfallare. Om det var ca 470st Boer som hade ihjäl ca 18000st anfallare av ännu… Läs mer »

Klaus
Medlem

10 miljoner fler ”färgade” än vita vore ca. 13 miljoner ”färgade”, men det stämmer inte! Republik Sydafrika (RSA) har total 56,7 miljoner invånare, ca. 5% är afrikaners (boer, de vita som pratar afrikaans), dvs det finns 20 gånga (!) så många ”färgade” än vita i RSA. Afrikaners (boer) själv säger inbördeskrig vore suicid.
Den nya regeringen i RSA skyndar sig att expropriera de vita utan kompensation. Pan-afrikanska organisationer som OAU (Organization for African Union) och uppenbarligen också USA och europeiska regeringar accepterar detta och bryr sig inte om möjlig hungersnöd som konsekvens.
https://southafricatoday.net/south-africa-news/anc-cant-wait-to-grab-land-african-policy-of-famine-disease-starvation/

vörtis
Medlem

Tack för rättelsen! Vet inte hur jag lyckades landa så fel vad gäller siffrorna, som jag drog ur huvudet men trodde att de var ungefär korrekta.

Klaus
Medlem

Men jag hade inte gjort det noggrant. 5% är 2,835 miljoner. 56,7 – 2,8 = 53,9
53,9/2,8 = 19 (Det är den korrekta faktorn.)