Kraftig ökning av arbetskraftsinvandring från tredje världen

MASSINVANDRING. Det är inte bara asylinvandringen som ökar i Sverige. Statistik från Migrationsverket visar bland annat att även arbetskraftsinvandring med tillhörande anhöriginvandring har ökat de senaste åren, något som senast har propagerats för av det ”socialkonservativa” partiet Sverigedemokraterna.

Antalet nya uppehållstillstånd med ”arbetskraftsinvandring” som motivering till människor från länder utanför EU/EES uppgick år 2017 till 16 178. Det innebär en ökning med drygt 24 procent jämfört med år 2016 då 12 985 personer fick uppehållstillstånd med denna motivering. Bortsett från 2012 då 5 784 thailändare fick uppehållstillstånd, gissningsvis för att plocka bär, så var fjolårets arbetskraftsinvandring från tredje världen den största någonsin. År 2008 liberaliserades reglerna kring arbetskraftsinvandring från tredje världen kraftigt. Före dess var antalet människor som togs emot betydligt färre.

Migrationsverkets publicerade statistik inkluderar bara ”förstagångsuppehållstillstånd” och inte de som fått förlängt uppehållstillstånd. Statistiken inkluderar inte heller personer som fått uppehållstillstånd efter överklagan. Gruppen personer som ”anhöriginvandrar” till ”arbetskraftsinvandrare” ökade med närmare 42 procent under 2017 och uppgick till 12 233 personer.

Antalet personer som fick asyl under 2017 var omkring 36 000. Trots att antalet personer som får uppehållstillstånd som ”arbetskraftsinvandrare” från länder utanför EU/EES och anhöriga till dessa numera är nästan lika stor som det antal som får asyl så har Sverigedemokraternas invandringspolitiskt ansvariga, Paula Bieler, under det senaste året gjort en mängd utspel som syftar till att försvåra för utvisning av ”arbetskraftsinvandrare”.

Judinnan Bieler författade även Sverigedemokraternas nya ”migrationspolitiska inriktningsprogram”, även kallad ”Bielerplanen”, som antogs av partiets landsdagar under hösten. I den öppnar SD upp för massiv arbetskraftsinvandring och överger det tidigare anspråket partiet lade på Sverige som svenskarnas land.

Källa:
Beviljade uppehållstillstånd 2017 (Migrationsverket)
Beviljade uppehållstillstånd efter grund 2009-2017 (Migrationsverket)

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

10
Lämna en kommentar

Please Login to comment
9 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
SigfridKarlPierreSenasteKarl A Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Ramón Mercader
Medlem

Vilka anställningsformer gäller ersättningen för? Ersättningen gäller för tillsvidareanställningar och tidsbegränsade anställningar. Den gäller för anställningar på heltid och deltid. Om arbetsutbudet är mindre än heltid till följd av en permanent arbetsförmåga kan ersättning utgå för anställningar på deltid. Vilka arbetssökande kan få en extratjänst?En arbetssökande kan få en extratjänst om han eller hon är arbetslös, inskriven på Arbetsförmedlingen och uppfyller något av följande: Har deltagit i jobb-och utvecklingsgarantin i 450 ersättningsdagar. Är nyanländ och har fyllt 20 år samt har eller har haft en etableringsplan. Är nyanländ och har fyllt 20 år samt deltar i etableringsprogrammet. Är nyanländ och… Läs mer »

Ramón Mercader
Medlem

Lite intressant att jämföra med Punkt 1 ur partiprogrammet från NPD:

1. Skapandet av en nationell trygghetslag för skydd av arbetstillfällen
Arbetsförmedlingen får bara ge arbete till utlänningar ifall ingen tysk arbetssökande med samma kvalifikationer står till förfogande, och då endast under en begränsad tid. Företag som sysselsätter utlänningar måste deponera 25 procent av bruttolönen till en särskild kassa för socialt godtagbar repatriering av de anställda utlänningarna. Det får inte förekomma att företag gör vinst på billig utländsk arbetskraft och att denna arbetskraft senare såsom socialfall ligger folkhemmet till last. Lagstiftaren måste säkerställa att främmande arbetskraft alltid är dyrare än tysk.

Ramón Mercader
Medlem

Der dritte Weg som har en massa viktiga delar som ej NPD har hade inte fått ett sämre partiprogram av att ”stjäla” bl.a. punkt 1 från NPD.

Ernst
Medlem

DETTA ÄR TAKTIK!!!!
ARBETSKRAFTSINVANDRING ÄR LIKA DESTRUKTIVT SOM FLYKTINGINVANDRING. ALLT SOM ÖKAR ANTALET RASFRÄMLINGAR ÄR ONDSKA.

Karl-Путин A
Medlem

”Arbetskraftsinvandrare” är ett stort skämt, som allt annat som har med totalinvandringen att göra.

Det finns ingen arbetsmarknad för analfabeter från tredje världen, annat än indirekt då det skapar jobb inom polisen, hos advokater och på fängelserna.

Senaste
Medlem

Jag hörde svenskar i en idrottshall tala positivt till en neger som gick omkring där och städade. De här svenskarna hade så smått börjat kritisera invandringen men var ändå av uppfattningen att Sverige behöver den här afrikanen: ”Det är tur att sådana som du kan komma hit, sådana invandrare vi behöver”. Dessa jubelåsnor tror att det måste komma en person från Afrika för att hallen inte ska lämnas ostädad. Man tar sig för pannan.

Ramón Mercader
Medlem

https://www.youtube.com/watch?v=Ys810aagDAQ Vad säger Vera Oredsson 3:14-3:30? Greatest story Never Told menar på att 270000 tyskar tog sitt liv året innan Hitler kom till makten. Förvisso hade det med mer än arbetslöshet att göra, men den det kan ha varit en inte allt för liten delfaktor. Det där hur nedekat det var och fullt med pedofiler m.m. lär ha påverkat en del också. Det var till skillnad från att han skulle ha fått just 6 miljoner tyskar i arbete väldigt trovärdigt. Hade det sagts att Hitler fick miljontals tyskar i arbete istället för just 6 miljoner så vore det väldigt trovärdigt.… Läs mer »

Pierre
Medlem

Vadå? Har Sveriges nuvarande svarttaxichaufförer och kebabsvarvare gått i pension?

Karl
Medlem

RETURN TO SENDER!

Sigfrid
Medlem

Arbetskraftsinvandring är bara negativt för den arbetande svensken då det pressar lönerna neråt.