Kraftig explosion i Lund då ugn startades troligen innehållandes sprayburkar

INRIKES. En kraftig explosion inträffade igår i Lund då boende i en lägenhet startade en ugn där sprayburkar tros ha förvarats.

Under fredagskvällen inträffade en explosion i ett lägenhetshus i Lund. Två personer skadades och fick föras till sjukhus. Även en yttervägg förstördes av explosionen.

— Det har varit en kraftig explosion. Ytterdörren till lägenheten har flugit iväg och det har blivit ett hål i väggen. Det var två personer som var i lägenheten när det exploderade. Personerna var vakna och talbara men är förda till sjukhus, säger inre befäl Mattias Sköld till SVT.

Det polisen har listat ut hittills är att explosionen mest sannolikt orsakades av att sprayburkar förvarats i ugnen och sedan exploderat då temperaturen ökade.

De boende har försatts på fri fot och misstänks nu för grov allmänfarlig vårdslöshet.

Källa:
De gripna släppta igen – fortfarande misstänkta

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
DavidRokviken Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Rokviken
Medlem

Vilka förvarar sprayburkar i en ugn för att sedan sätta på värmen?

David
Medlem

Graffitimålare brukar värma upp dem något på vintern, innan dom går ut och målar. Dom har förmodligen stoppat in dom, tänt en spliff i soffan och helt enkelt glömt dom… Jobbigt…

Rokviken
Medlem

Tack informationen.
Det säger nog en del om dem som sprayar sin fula skit överallt.